Lufthansa privremeno ukida prekonoćni let Frankfurt – Beograd

Prekonoćni let na liniji između Beograda i Frankfurta će privremeno biti ukinut tokom slabe sezone u januaru i februaru naredne godine.

Datum / Date: 04.08.2015.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Jedan od najpopularnijih letova ka Beogradu i svakako najpunijih, biće privremeno ukinut zbog slabe sezone potvrđeno je za portal Aviatica u nemačkoj Lufthansi.

Večernji let iz Frankfurta za Beograd koji prema redu letenja sleće na aerodrom Nikola Tesla malo pre ponoći svakog dana, a iz Beograda se vraća za Frankfurt narednog jutra, biće obustavljen u periodu od 9/10. januara do 16/17. februara naredne godine.

GER_Frankfurt

„Sa zadovoljstvom mogu da potvrdim da nećemo ukidati nijedan od naša dva dnevna leta između Frankfurta i Beograda. Nisu planirane nikakve dugoročne redukcije ili ukidanja“, potvrdio je Martin Riecken, direktor korporativnih komunikacija Lufthanse za Evropu.

„Samo ćemo tokom januara i februara prilagoditi naš red letenja slaboj sezoni i smanjenoj potražnji, zbog čega ćemo između dva grada saobraćati samo jednom dnevno“, rekao je Riecken.

Večernji let iz Frankfurta za Beograd (LH1410) biće ponovo uspostavljen od 16. februara, sa istim vremenom polaska, od 21:50 i dolaskom u Beograd u 23:40.

Let iz Beograda za Frankfurt (LH1411) će biti ponovo uspostavljen dan kasnije, 17. februara, sa pomerenim polaskom na 06:40 i dolaskom u Frankfurt u 08:50.

Prema sporazumu sa Lufthansom na ovom letu svoju oznaku imaju i aviokompanije SAS Scandinavian, United i Air Canada za letove prema Skandinaviji i Severnoj Americi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije