Marjan Rintel nova generalna direktorka KLM-a

Piter Elbers se povlači sa pozicije generalnog direktora KLM-a, a na njegovo mesto dolazi Marjan Rintel.

Datum / Date: 14.04.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: KLM

Nadzorni odbor holandske avio-kompanije KLM predlaže Marjan Rintel za mesto novog generalnog direktora KLM-a. 

Rintel se trenutno nalazi na poziciji generalnog direktora Holandskih železnica (NS), gde radi od novembra 2014. Pre nego što je došla u Holandske železnice, Marjan Rintel je 15 godina radila na različitim pozicijama u KLM-u i avio-grupi Air France-KLM.

Upravni odbor avio-grupe Air France-KLM je odobrio ovu nominaciju. Marjan Rintel će 1. jula 2022. zameniti Pitera Elbersa na mestu generalnog direktora KLM-a.

 “Oduševljeni smo što će Marjan postati generalni direktor KLM-a. Ona poznaje zaposlene i način rada kompanije i uvereni smo da će sa svojim bogatim menadžerskim iskustvom nastaviti da oblikuje budućnost KLM-a kao održive i finansijski stabilne avio-kompanije koja je fokusirana na svoje putnike. Smatramo da će Marjan svojim poznavanjem sektora, mrežom poznanstava i iskustvom na polju politike samo ojačati kompaniju,” izjavio je povodom jednoglasne nominacije, Kejs Et Hart, predsednik nadzornog odbora.

„Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Marjan u naš tim. Siguran sam da će Marjan uspeti da ojača KLM na temeljima vrednosti i načela Air France – KLM grupe,” dodao je Ben Smit, generalni direktor avio-grupe Air France-KLM.

Povodom svoje nominacije, Marjan Rintel je istakla kako joj je čast što se vratila u KLM i preuzela vođstvo od Elbersa. „Njegov 30-godišnji rad je impresivan. Pod Piterovim vođstvom, KLM je pronašao svoj put i ja ću nastaviti tim putem. Avio-industrija se nalazi u vremenu velikih i komplikovanih izazova. Smatram da holandske kompanije, kao što su KLM i Holandske železnice imaju značajnu ulogu u društvenom i ekonomskom aspektu. A ispunjavanje te uloge i uspešno vođenje kompanije biće moj prioritet od prvog dana,” zaključila je Rintel.

Predlog za imenovanje biće podnet na odobrenje akcionarima na vanrednoj skupštini koja je zakazana upravo ovim povodom, a očekuje se i mišljenje od Saveta radnika KLM-a.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije