Oman Air se priključuje Oneworld alijansi

Tokom IATA samita u Dohi, Oman Air ozvaničio pristup oneworld alijansi.

Datum / Date: 20.06.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Oman Air i Oneworld alijansa su održali zajedničku konferenciju za novinare na IATA samitu koji se održava u Dohi tokom koje su ozvaničili pristupanje omanske nacionalne avio-kompanije ovoj alijansi.

Generalni direktor Oman Air-a Abdulaziz Al Raisi i generalni direktor oneworld alijanse Rob Gurney, potpisali su danas sporazum o pristupanju alijansi.

Očekivanju su da će se proces pristupanja realizovati tokom 2024. od kada će svojim putnicima moći da ponudi čitav niz usluga koje su dostupne svim članicama alijanse.

Oman Air će tako postati treća avio-kompanija sa Bliskog istoka, koja će biti članica oneworld alijanse. Raspolaže sa 40 aviona, a flota se sastoji od Boeinga 737 i 787 (Dreamliner-a) kao i Airbus-a A330. Avioni su konfigurisani u tri putne klase: ekonomsku, biznis i prvu klasu (First Class Private Suits). Kompanija leti do 41 destinacije u više od 20 zemalja.

Ovo će biti treće značajno proširenje oneworld alijanse u poslednjih pet godina. Prvo je 2020. alijansi pristupio Royal Air Moroc, a potom i Alaska Airlines u martu 2021.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije