Osnovano privredno udruženje Airline Catering Association

Pet čuvenih dobavljača hrane u avio-saobraćaju osnovalo privredno udruženje Airline Catering Association.

Datum / Date: 14.02.2018.

Autor / Author: Aviatica

Pet najvećih i najpoznatijih ketering preduzeća koja pružaju usluge u avio-saobraćaju osnovalo neprofitno, međunarodno, privredno udruženje.

Zvaničan naziv udruženja je Airline Catering Association (ACA), a sedište je u Briselu. Osnivači su Dnata, Do&Co, gategroup, LSG Group i Newrest, čuveni dobavljači hrane za najveće svetske avio-kompanije.

U saopštenju izdatom povodom osnivanja udruženja navedeno je da njegovi ciljevi biti održavanje visokih standarda u ovom poslu i obezbeđivanje uslova da se avio-kompanijama isporučuje najkvalitenija hrana prema najvišim svetskim standardima prilagođenim spečifičnostima avio-saobraćaja i uzimajući u obzir bezbednost, zaštitu životne sredine.

Udruženje će se baviti i obezbeđivanjem što povoljnijih uslova poslovanja, regulacijom pravilnika i odnosima sa nadležnim regulatornim telima kako bi ovaj važan segment avio-saobraćaja dobio neophodnu podršku.

„U početku će se udruženje biti usmereno na rešavanje najvećih izazova u regulatornoj oblasti u Evropi koja trenutno zahteva najviše pažnje. Srednjoročni cilj će biti da se naše delovanje proširi na globalni nivo kako bi se uz pomoć našeg znanja u ovoj oblasti postigli najviši standardi u pružanju ovih usluga avio-kompanijama i putnicima u celom svetu“, stoji u saopštenju ACA.

Udruženje će biti otvoreno za prijem novih članova iz oblasti keteringa u avio-saobraćaju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije