Ponovo odložen rok za privatizaciju Alitalije

Vlada Italije ponovo pomerila rok na 15. jun, za dostavljanje ponuda za privatizaciju aviokompanije Alitalia.

Datum / Date: 13.05.2019.

Autor / Author: Aviatica

Rok za investitore za podnošenje prijava za privatizaciju aviokompanije Alitalia je ponovo produžen.

Italijanska vlada je donela odluku da produži rok do 15. juna na molbu stečajnog upravnika.

Razlog za produženje roka je što je italijanska državna železnica Ferrovie dello Stato (FS) koja je potvrdila svoju zainteresovanost tražila dodatno vreme kako bi obavila konsultacije sa potencijalnim partnerima, među kojima je i aviokompanije Delta Air Lines. U međuvremenu se kompanija EasyJet povukla iz pregovora.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, FS je zainteresovan da preuzme 30 posto akcija u društvu, dok bi Delta Air Lines preuzela 10 do 15 posto akcija, koliko i Italijanski Trezor planira da otkupi. Investicija ove tri kompanije bi bila oko milijardu evra, ali i dalje bi ostalo da se pronađe rešenje za još 400 miliona evra koliko nesedostaje. Zamenik italijanskog premijera Luiđi di Majo je potvrdio medijima da trenutno postoji velika zainteresovanost stranih investitora, a u medijima se spekuliše da se radi o kineskoj aviokompaniji China Eastern Airlines.

Alitalija u međuvremenu beleži dobre rezultate poslovanja i u prvom tromesečju ove godine je ostvare porast od 1,4 posto prihoda od putničkog saobraćaja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije