Prekid avio-saobraćaja između Srbije i Italije

Nakon što je Italija stavila Srbiju na crvenu listu zemalja zbog epidemiološke situacije obustavljen avio-saobraćaj između dve zemlje.

Datum / Date: 17.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Italijanske vlasti su dodale Srbiju na crvenu listu zemalja čijim državljanima nije dozvoljen ulazak u Italiju. Osim Srbije, na listi se našla i Crna Gora kao i teritorija Kosova. Odlukom italijanskog Ministarstva zdravlja privremeno se suspenduje vazdušni i drumski saobraćaj do 31. jula 2020.

Air Serbia je odmah po donošenju odluka italijanskih vlasti objavila da je suspendovala sve svoje letove ka italijanskim destinacijama do 31. jula.

Italijanska avio-kompanija Alitalia još uvek nije obnovila saobraćaj ka Srbiji. Postojao je plan da se direktni letovi između Rima i Beograda ponovo uspostave od 1. avgusta, ali je prema najnovijem redu letenja, početak saobraćaja pomeren za 1. septembar.

Wizz Air je ponovo pomerio početak letova na novoj liniji između Beograda i Milana. Ova linija je trebalo da počne 16. jula, ali je prvo pomerena na 20. avgust, a prema najnovijim informacijama na 3. septembar.

Ryanair, koji je održavao liniju između Niša i Bergama, još ranije, nezavisno od najnovije odluke italijanskih vlasti, pomerio je početak letova na kraj oktobra. Prema aktuelnom redu letenja, prvi let na liniji Niš – Bergamo mogao bi da se dogodi tek 27. oktobra 2020.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije