Problemi u Norwegian-u

Nakon tekstova da Norwegianu preti ozbiljna kriza do kraja godine iz ove kompanije poručuju da su stabilni.

Datum / Date: 26.12.2018.

Autor / Author: Aviatica

Norwegian Air Shuttle je objavio nekoliko promena u svom redu letenje koje su zajedno sa promenom kapaciteta na pojedinim linijama deo nove strategije nazvane #Focus2019 koja ima za cilj finansijske uštede. Ideja uprave je da se uvedu mere štednje već sad krajem ove godine, kako bi se prve uštede ostvarile odmah od početka naredne.

Iz kompanije navode da očekuju da će tokom naredne godine zahvaljujući ovom programu uspeti da ostvare uštedu od 200 miliona evra. Nakon samo šest nedelja primene programa već su ostvarene značajne uštede, tvrde u Norwegianu.

Nekoliko poremećaja u dugolinijskom saobraćaju nije izazvano finansijskim problemam Norwegiana već „problemima sa motorima na avionima Dreamliner“ tvrde u kompaniji. Sporazum sa proizvođačem motora Rolls-Royce je postignut i njegovi efekti će se osetiti već početkom 2019, ali će on ostati poverljiv.

Finansiranje nabavke novih aviona čija isporuka je planirana za prvu polovinu 2019. je u potpunosti osigurano. Vanredno saopštenje Norwegian-a je usledilo nakon što su se u danskim medijima pojavili tekstovi u kojima se tvrdi da je ovoj kompaniji ostalo još samo devet dana do početka ogormne krize. Navodno je kompanija u takvim finansijskim problemima da se do kraja godine očekuje ozbiljno narušavanja ugovora o kreditima sa bankama zbog nedostatka novca, a to bi moglo izazvati lančanu reakciju od strane poverilaca koji bi mogli zatražiti prevremenu naplatu svojih potraživanja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije