Qatar Airways Grupa objavila rekordan profit u godini jubileja

U godini kada slavi 25 godina postojanja, Qatar Airways Grupa objavila je rekordan profit od 1,5 milijardu dolara.

Datum / Date: 21.06.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Qatar Airways

Qatar Airways Grupa koja ove godine proslavlja 25 godina poslovanja, objavila je rekordne finansijske rezultate za fiskalnu 2021/22 godinu.

Prema godišnjem finansijskom izveštaju, koji je upravo objavljen, profit je udvostručen u odnosu na do sada najveći rekord ove kompanije i iznosi 1,54 milijarde dolara.

“U najtežem periodu za globalni avio-saobraćaj, ostvarili smo pozitivne rezultate zahvaljujući sposobnosti da se prilagođavamo i našoj strategiji da se fokusiramo na potrebe putnika i tržišta u razvoju”, navodi se u saopštenju kompanije.

Ovi rezultati nisu samo rekordni za Qatar AFotoirways već predstavljaju i rekord među drugim avio-kompanijama koje su do sada objavile svoje finansijske rezultate.

Ostvaren je neto profit od 1,54 milijarde dolara, uz porast prihoda za 78 posto na 14,4 milijarde, što je čak dva posto više od poslednje godine pre izbijanja pandemije kovida.

Prevezeno je 18,5 miliona putnika što je za 218 posto bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

Uprkos izazovima koje je donela pandemija, Qatar Airways danas leti do više od 140 destinacija širom sveta, a otvorene su i brojne nove destinacije poput Abidžana, Lusake, Hararea, Almatija, Kanoa i Port Harkura. Kompanija se uspešno vratila na većinu ključnih tržišta širom Evrope, Afrike, Bliskog istoka i Azije, što trenutno svrstava Qatar Airways na prvo mesto među bliskoistočnim avio-kompanijama po gustini mreže linija.

“Ove godine, Qatar Airways Grupa proslavlja četvrt veka rada i ostvaruje izuzetne rezultate u poslovanju i profitabilnosti. Naša posvećenost da obezbedimo najbolji izbor putnicima, održimo najviši standard bezbednosti u avio-saobraćaju i da zaslužimo poverenje putnika čine nas ponosnom avio-kompanijom, koja je prvi izbor za milione putnika širom sveta”, izjavio je njegova ekselencija Akbar Al Baker, generalni direktor Qatar Airways-a.

U godini jubileja, Qatar Airways ima čast da organizuje generalnu skupštinu Međunarodne asocijacije vazdušnog saobraćaja u svom matičnom gradu Dohi, na kojoj su se okupili predstavnici 290 avio-kompanija, članica IATA, brojni zvaničnici, predstavnici dobavljača u avio-industriji i najvažniji svetski mediji koji prate avio-saobraćaj.

Foto: Qatar Airways

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije