Qatar Airways ostvario izvanredne finansijske rezultate

Baš u trenutku kada se bori protiv sankcija arapskih suseda, Qatar Airways objavljuje sjajne finansijske rezultate za prošlu godinu.

Datum / Date: 14.06.2017.

Autor / Author: Aviatica

Qatar Airways je objavio svoje godišnje finansijske rezultate za poslovnu 2017. godinu (1. april 2016. do 31. marta 2017) koji su pokazali da je ostvaren porast neto profita od 21,7 posto u odnosu na prethodnu godinu. Godišnji prihodi su takođe povećani za 10,4 posto.

Ovo su izvanredni rezultati navedeno je u saopštenju Qatar Airways-a koji se savršeno poklapaju sa proslavom 20. godišnjice kompanije.

„Naši rezultati su tu zahvaljujući našoj ekspanziji i rastu koji su Qatar Airways od male regionalne kompanije doveli do globalnog i moćnog avio-prevoznika u samo dve decenije. Ponosan sam što u vreme kada slavimo našu 20. godišnjicu mogu sa javnošću da podelim ovako dobre rezultate koji su tu samo zahvaljujući vrednom i timskom radu naših više od 43.000 zaposlenih“, rekao je Akbar Al Baker.

Rezultati nažalost dolaze u veoma kritičnom trenutku za samu kompaniju. Susedne arapske zemlje uvele su sankcije Kataru, a prvi na udaru se našao Qatar Airways, kome su sve linije ka Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu, Jordanu, Egiptu, Libiji suspendovane, a zatvoren je i vazdušni prostor ovih zemalja za sve letove Qatar Airways-a čime je otežano poslovanje kompanije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije