Qatar Airways ostvario odlične finansijske rezultate

Rekordni poslovni rezultati Qatar Airways i najbolja godina u istoriji ove kompaniji vode ka potencijalnom ulaganju u LATAM.

Datum / Date: 14.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Qatar Airways Group je objavio finansijske rezultate za poslovnu 2016. godinu. Prema objavljenim rezultatima ova kompanija je ostvarila tri puta veći profit nego godinu dana ranije. Ukupan profit iznosi tri milijarde katarskih riala što je oko 740 miliona evra. Prihodi su porasli za 4,3 posto, a operativni troškovi su smanjeni za 1,5 posto.

Generalni direktor Qatar Airways Grupe, njegova ekselencija Akbar Al Baker je izjavio da Qatar Airways nastavlja vođstvo u avio industriji i osim sjajnih finansijskih rezultata ističe i nagrađivanu uslugu koju pruža putnicima. „Poslovna 2016. godina se pokazala kao najbolja u istoriji kompaniji, a ovakvi rezultati su odraz discipline i posvećenosti 39.369 zaposlenih u kompaniji koji sa ponosom predstavljaju našu kompaniji i sve njene brendove“, rekao je Al Baker.

Qatar Airways planira ulaganje u LATAM

Na Farnborogh Airshow u Engleskoj Qatar Airways je najavio mogućnost kupovine do 10 posto akcija LATAM Aviation Grupe. Ova kompanija nastala spajanjem čileanskog LAN Airlinesa i brazilskom TAM-a trenutno ima finansijske probleme koji bi mogli da budu rešeni ulaganjem Qatar Airwaysa.

Prema planu Qatar bi investirao 613 miliona američkih dolara u kompaniju sa kojom je povezan preko Oneworld alijanse. Qatar Airways već poseduje vlasnički udeo od 15% u International Airlines Group (IAG) koji je vlasnik British Airways-a i španske Iberije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije