Emirates proglašen za najbolju avio kompaniju na svetu

Na dodeli Skytrax nagrada avio kompanijama za 2016. godinu Emirates je osvojio titulu najboljeg svetskog avio prevoznika.

Datum / Date: 13.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Na dodeli Skytrax nagrada avio kompanijama za 2016. godinu pobednika je bilo mnogo, ali je samo jedna avio kompanija proglašena najboljom na svetu. Emirates je ove godine odneo tu prestižnu nagradu ispred ispred Qatar Airways-a i Singapore Airlines-a.

Emirates je osvojio još dve nagrade u 2016. godini. Po dvanaesti put uzastopno osvojena je nagrada za najbolji elektronski sistem zabave tokom leta (Inflight entertainment system-IFE), a proglašen je i za najbolju avio kompaniju u regionu Bliskog istoka.

EK_940

Ovo je četvrta godina u kojoj je Emirates proglašen najboljom kompanijom na svetu. Istu nagradu osvojio je i 2001. i 2002. kao i 2013, a više puta je bio drugi i treći. Ukupan broj Skytrax nagrada, koje su osvojene od 2001. kada su počele da se dodeljuju oe nagrade, je sa ovogodišnje tri narastao na 20.

Ova najveća avio kompanija na svetu u segmentu međunarodnog avio saobraćaja je ujedno i prevoznik sa najvećom flotom Airbus-ovih A380 aviona. U kompaniji ističu da su veoma ponosni na osvojenu nagradu jer se ona dodeljuje na osnovu glasanja miliona putnika širom sveta, što je dokaz da u kompaniji čuvaju najviše standarde u pogledu usluga koje pružaju putnicima.

Dokaz za to je i vrhunski sistem zabave koji već 12. godinu uzastopno osvaja nagradu za najboljeg u svetu. Iz godine u godinu se ovaj program popravlja i unapređuje, a količina zabavnih sadržaja (filmova, muzike, TV programa) raste velikom brzinom. Ono po čemu se Emirates izdvaja od drugih je i veoma kvalitetan internet pristup tokom leta, koji je omogućen na celokupnoj A380 floti i na delu B777 flote.  U kompaniji su posebno ponosni na programe i sadržaje za decu.

Emirates_0005

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije