Ryanair iz Niša za Bratislavu

Manje od mesec dana nakon najave prvih letova iz Srbije, sa niškog aerodroma, irski Ryanair najavljuje novu liniju - ka Bratislavi.

Datum / Date: 16.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Irska ultra niskobudžetna avio kompanija će uspostaviti i drugu redovnu liniju iz Srbije. Sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ (INI) Rynair će leteti do Bratislave dva puta nedeljno počev od 31. oktobra.

Ovu vest saopštio je na danas održanoj konferenciji za novinare u Nišu, komercijalni direktor Ryanair-a David O’Brian. To će biti druga linija najvećeg evropskog niskotarifnog (low cost) avio prevoznika sa niškog aerodroma. Pre manje od mesec dana najavljena je prva linija iz Niša (i Srbije) ka Berlinu.

Sa niškog aerodroma već leti Wizz Air ka Bazelu i Malmeu što će zajedno sa dve nove linije doneti ispunjenje zacrtanog cilja od 100.000 putnika na godišnjem nivou.

nis bratislava ad

Let Niš (INI) – Bratislava (BTS) će se obavljati dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom pod oznakom FR2988 sa polaskom u 16:05 i dolaskom u 17:35 u Bratislavu. Let iz Bratislave će imati oznaku FR2987 sa polaskom u 14:10 i dolaskom u Niš u 15:40. Karte se već mogu kupiti po ceni od 19,99 evra po smeru, sa svim uračunatim taksama. Prtljag nije uključen u cenu i on se plaća od 20 pa do 45 evra po smeru u zavisnosti od sezone i načina kupovine. U cenu je uračunat samo ručni (kabinski) prtljag težine do 10kg i maksimalnih dimenzija 55x40x20cm.

Nova linija je taktički izabrana da pokrije Beč koji je jedan od najvećih centara srpske dijaspore.

ryanair-4

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije