Ryanair otkazima odgovara na štrajk

Početna|VESTI|Evropa / Mediteran|Ryanair otkazima odgovara na štrajk

Ryanair otkazima odgovara na štrajk

Nakon štrajka pilotskog i kabinskog osoblja u nekoliko zemalja Evrope, Ryanair doneo odluku da smanji svoju bazu u Dablinu.

Objavljeno:26. 7. 2018.|09:40Autor: Tagovi:, , |

Sukob uprave Ryanair-a i pilotskog i kabinskog osoblja je eskalirao. Nakon nekoliko štrajkova Ryanair-ovih zaposlenih u bazama širom Evrope, ova kompanija je donela odluku da smanji svoju bazu u Dablinu uz vrlo verovatno otpuštanje zaposlenih.

Samo tri sata nakon što je iz ove kompanije saopšteno da će baza u Dablinu biti smanjena za petinu i sa 30 aviona spasti na najviše 24, reagovali su sidikati pilota u Irskoj najavom novog štrajka za 3. avgust.

U svom saopštenju Ryanair je naveo da je oko 100 pilota i 200 članova kabinskog osoblja dobilo obaveštenje o mogućem prestanku rada od oktobra ove godine.

Ideja irskog low-cost avio prevoznika je da se avioni iz Dablina prebace u Poljsku gde je nedavno registrovan čarter avio prevoznik Ryanair Sun koji, prema tvrdnjama iz kompanije, beleži veliku tražnju i zahteva porast operacija.

Prethodnih nekoliko dana Ryanair je suočen sa štrajkovima pilotskog i kabinskog osoblja zbog loših uslova rada. Zbog štrajkova je otkazano na stotine letova u Italiji, Španiji i Belgiji.

Iz Britanskog udruženja pilota saopštavaju u reakciji na najnovija dešavanja da je odluka da se jedan broj aviona preseli iz Irske u Poljsku ništa drugo do osveta irskim pilotima koji su učestvovali u štrajkovima. Oni smatraju da je ova odluka opasna i da može izazvati dodatno produbljivanje krize u najvećem evropskom low-cost avio prevozniku.