Ryanair postao manjinski suvlasnik aviokompanije Laudamotion

Austrijski NIKI, preimenovan u Laudamotion poleće uskoro pod svojim oznakama i sa Ryanair-om kao novim suvlasnikom.

Datum / Date: 28.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Novoosnovana austrijska aviokompanija Laudamotion, nastala na temeljima bankrotiranog NIKI-ja, uskoro počinje sa letovima.

Ova kompanija najavila je početak saobraćaja sa aerodroma u Palmi. Ovaj će grad biti povezan svakodnevnim letovima sa Bazelom, Diseldorfom, Frankfurtom, Kelnom, Salcburgom, Štutgartom, Bečom i Cirihom. U planu su i letovi iz Beča počev od juna.

Veliki deo kapaciteta je već unapred prodat turoperatorima preko aviokompanije Condor, zahvaljujući ekstenzivnom komercijalnom sporazumu dva avioprevoznika.

Laudamotion, koja je u vlasništvu Nikija Laude, sarađivaće i sa Lufthansom, tačnije sa njenom ćerkom kompanijom Eurowings, kojoj je sve do kraja maja u najam dato osam aviona.

Prema najnovijim informacijama, irski low-cost avioprevoznik Ryanair je otkupio 24,9 posto akcija u aviokompaniji Laudamotion, uz iskazanu nameru da svoj udeo poveća na čak 75% nakon odobrenja Evropske komisije. Objavljeno je da Ryanair namerava da plati 50 miliona evra za 75% udela kao i da uloži dodatnih 50 miliona evra za operativne troškove kompanije u prvoj godini. Uz ovo, Ryanair će iznajmiti Laudamotionu i šest svojih aviona za održavanje letnje sezone 2018.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije