Aerodrom Beograd: U letnjoj sezoni najbogatija ponuda do sada

Tokom letnje sezone 2018. na beogradskom aerodromu Nikola Tesla očekuju letove 32 avokompanije prema 69 aerodroma u 38 zemalja.

Datum / Date: 27.03.2018.

Autor / Author: Saopštenja

Letnji red letenja na Aerodromu Nikola Tesla Beograd stupio je na snagu u nedelju, 25. marta i primenjivaće se do subote, 27. oktobra 2018. godine.

U redovnom putničkom saobraćaju planirano je da 32 avio-kompanije saobraćaju prema 69 aerodroma u 38 država u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Severnoj Africi, Bliskom i Dalekom Istoku.

Prema najavama, pred nama je najbogata letnja sezona, koja će već na početku biti unapređena letovima nacionalne avio-kompanije za Hamburg i Sankt Peterburg, a i avio-kompanija Vueling Airlines letove za Barselonu obavljati takođe od početka letnje sezone.

Najznačajnije novine u redu letenja nacionalne avio-kompanije Air Serbia tokom letnje sezone su brojna povećanja broja nedeljnih letova u špicu sezone. Broj letova za Bukurešt biće uvećan za 4 nedeljna leta, za Cirih za 3 nedeljna leta, za Prag i Zagreb za 2 nedeljna leta, a za po 1 će biti uvećan broj nedeljnih letova za Atinu, Banjaluku, Brisel, Milano, Njujork, Sankt Peterburg, Štutgart i Tiranu. Takođe, 11. maja biće nastavljeni sezonski letovi za Split, 14. maja za Dubrovnik, a 11. juna za Pulu.

I brojne inostrane avio-kompanije takođe predviđaju povećanja broja nedeljnih letova u špicu sezone. Poljska avio-kompanija LOT povećaće broj nedeljnih letova uz Beograda za 4, Etihad Airways, flydubai, koji će saobraćati najnovim avionom Boeing 737 Max 8 i Transavia za 3, Vueling Airlines za 2, dok će za po 1 broj nedeljnih letova uvećati avio-kompanije Belavia, Israir, Air Cairo i Wizz Air za Memingen, Maltu i Bazel.

Za razliku od prošle godine, avio-kompanija Hainan od početka ovogodišnje letnje sezone saobraćaće za Peking, dok će ponuda direktnih letova za Teheran, koji su počeli 10. marta, a koja je u međuvremenu proširena, biće dodatno uvećana od 6. aprila, kada će i treća iranska avio-kompanija započeti letove iz Beograda.

U redovnom avio-saobraćaju, avio-kompanija easyJet od 31. jula započeti letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin, dok će avio-kompanija Croatia Airlines 12. maja započeti sezonske letove za Split, Ellinair 6. juna za Iraklion, Eurowings 26. jula za Štutgart. Tokom letnje sezone očekuje se uobičajeno veliki broj letova prema turističkim odredištima u Sredozemlju (Grčka, Italija, Turska, Španija, Egipat, Tunis).

Takođe, tokom celokupne sezone avio-kompanija Aegean Airlines saobraćati većim avionom, čime će za oko 40 odsto povećati ponudu sedišta iz Beograda, avio-kompanija Qatar Airways će za do 36 odsto uvećati ponudu sedišta, dok će avio-kompanija Turkish Airlines za najmanje 15 odsto povećati ponudu sedišta iz Beograda.

Saopštenje Aerodroma Nikola Tesla Beograd

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije