Ryanair predstavio izvanredne finansijske i operativne rezultate

Rekordna dobit Ryanair-a premašuje 1,2 milijarde dolara i to bez uključenog profita koji je ostvaren prodajom udela u Aer Lingusu.

Datum / Date: 24.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Irski low-cost avio prevoznik Ryanair je objavio rekordan profit  prošloj poslovnoj godini. Prema saopštenju ove kompanije ostvareno je povećanje profita od 43 posto na 1,2 milijarde evra. Ovi podaci ne uključuju vanredan knjigovodstveni prihod Ryanair-a koji je ostvaren prodajom udela u Aer Lingusu kada je ostvaren prihod od 317,5 miliona evra.

Porast saobraćaja Ryanair-a je inosio 18 procenata. Prevezeno je 106 miliona putnika, dok je prosečan faktor popinjenosti putničke kabine bio 93 posto.

Ujedno je prosečna cena avio karte pala za jedan posto, pa je sada 46 evra.

Ryanair je u prošloj godini uvećao svoju flotu za 41 novi avion Boeing 737, otvorio sedam novih baza na aerodromima u Belfastu, Berlinu, Krfu, Geteborgu, Ibici, Milanu (Malpensa) i Santjagu. Uspostavljeno je više od 100 novih linija. U kompaniji ističu da su prvi avio prevoznik koji je u jednoj kalendarskoj godini prevezli preko 100 miliona putnika u međunarodnom saobraćaju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije