Alitalia – povratak sa stilom

Prošlo je 18 meseci od stvaranja nove Alitalije. Na velikoj svečanosti u Rimu saopšteni su prvi rezultati oporavka i pokazane nove uniforme.

Datum / Date: 22.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Alitalia nove uniforme

U sredu 18. maja u Rimu je održana velika svečanost na kojoj su predstavljeni rezultati oporavka nacionalnog avio prevoznika Alitalije.

Nova Alitalia je počela sa radom 1. januara 2015. godine nakon dokapitalizacije u vrednosti od 1,76 milijardi evra, pri čemu je izbrisan istorijski dug, a avio kompanija Etihad Airways investirala 560 miliona evra i stekla 49 procenata vlasničkog udela.

Alitalia je trenutno na pola puta trogodišnjeg programa obnove poslovanja i revitalizacije proizvoda i usluga kako bi se vratila profiitabilnost. Ovaj plan obuhvata uvođenje novih linija, novih aviona sa novim enterijerima i uspostavljanja novih partnerstava sa avio kompanijama, kao i unapređenje konekcija na matičnom aerodromu Fjumićino u Rimu.

CiwmhchWEAAm5Jx

Prema nedavno objavljenim finansijskim rezultatima Alitalije za 2015. godinu vidi se da su gubici kompanije smanjeni za 381 milion evra. Ujedno je povećan i tržišni udeo ove kompanije na letovima iz Italije i ka ovoj zemlji koji sada iznosi 30 odsto. Zahvaljujući parterstvu sa Etihadom Alitalia je ostvarila uštede od 13,5 miliona evra kroz zajedničko pregovaranje i nabavke.

Svečanost u Rimu začinjena je predstavljanjem posebne kolekcije novih uniformi na specijalnoj modnoj reviji. Na osmišljavanju i dizajniranju kolekcije radilo je gotovo 500 ljudi u Italiji. Materijali su napravljeni u Toskani, svila je stigla iz Koma, muške uniforme su skrojene u Pulji, kožni aksesoari u Napulju, a cipele su stigle iz Marke.

Novu kolekciju kreirao je čuveni italijanski dizajner visoke mode Ettore Billota u svom ateljeu u Milanu. Kolekcija Alitalia je inspirisana zlatnim dobom italijanske mode tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i italijanskim nasleđem, kulturom i nacionalnim identitetom.

13244646_1677803549139027_1891247057698675648_n

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije