Škotska nacionalna aviokompanija Loganair se osamostalila

Posle četvrt veka letenja za druge Loganair je započeo saobraćaj pod sopstvenim brendom i škotskim nacionalnim obeležjima.

Datum / Date: 04.09.2017.

Autor / Author: Aviatica

Mala, regionalna aviokompanija Loganair iz Glazgova u Škotskoj (Velika Britanija) se posle četvrt veka letenja za druge ekonomski osamostalila i počela da obavlja saobraćaj pod svojim sopstvenim brendom i uz škotska nacionalna obeležja.

Loganair je do sada obavljao saobraćaj na osnovu franšize za razne druge aviokompanije, a poslednjih deset godina  partner je bila aviokompanija Flybe za koju su vršeni letove do mnogih destinacija u Škotskom gorju i na ostrvima.

Loganair je od 1. septembra 2017. započeo novu eru i poslovaće samostalno. Javnosti je predstavljen avion Saab 340 nazvan „Spirit of Harris“ koji krasi logo aviokompanije, dok je rep ukrašen tartanom – pozantim kariranim dezenom sa kilta, tradicionalne nošnje u Škotskom gorju (Highlands). Na avionu je ispisano i „Scotland’s Airline“ (škotska aviokompanija).

Loganair će održavati redovan saobraćaj između Glazgova i Mančestera šest puta dnevno, a u mreži letova ove kompanije biće ukupno 40 destinacija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije