Švajcarski Germania Flug preimenovan u Chair Airlines

Nakon bankrota matične kompanije iz Nemačke, švajcarski Germania Flug odlučio da reorganizuje poslovanje i promeni brend u Chair Airlines.

Datum / Date: 18.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

Švajcarska avio kompanija Germania Flug AG (GM/GSW) iz Ciriha  donela je odluku o promeni imena i brenda.

Ova mala kompanija je bila deo nemačke Germania Grupe i predstavljala je podružnicu nemačke avio kompanije Germania sa kojom je delila isti brend od 2014. sve do 4. februara ove godine kada je matična kompanija proglasila bankrot i prekinula sa letovima.

Nakon toga, Germania Flug je uspešno prodata i njeni novi vlasnici su Schewizer Albex Aviation AG sa 50,01 posto i poljska avio kompanija Enter Air sa 49,99 posto.

„Germania Flug je od početka godine, nakon bankrota matične kompanije, u ozbiljnom restruktuiranju. Kompletno se menja način poslovanja. Promenjena je rezervaciona platforma, letovi i destinacije, uvedeni su novi interni protokoli. Novo ime i novi brend su mnogo više od rebrendiranja, to je ponovno rođenje“, navedeno je u saopštenju kompanije.

Chair Airlines leti do mediteranskih destinacija u Italiji, Grčkoj, Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali ima ponekad i čarter letove i do Skoplja, Ohrida i Prištine. Najavljeno je dalje širenje mreže linija. Kompanija trenutno raspolaže sa flotom od tri aviona Airbus A319 sa 150 putničkih mesta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije