Wizz Air povezao Beograd sa Lionom

Uspostavljanjem direktne linije od Beograda do Liona, avio kompanija Wizz Air nastavlja ekspanziju u Srbiji.

Datum / Date: 19.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

Mađarska low-cost avio kompanija Wizz Air, uspostavila je redovan saobraćaj na liniji između Beograda i Liona.

Prvi avion Wizz Air-a, sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla, sleteo je aerodrom Sent Egziperi u Lionu, 15. juna. Na prvom letu bilo je 147 putnika, što, prema saopštenju kompanije, potvrđuje da postoji potreba za ovom linijom.

Letovi će se obavljati dva puta nedeljno: utorkom i subotom, a najniža cena karte će biti 1.499 dinara u jednom smeru, sa uračunatim taksama, ali bez prtljaga.

Lion je četvrta direktna destinacija u Francuskoj sa kojom je povezan Beograd, a aerodrom Sent Egziperi peti francuski aerodrom sa direktnom vezom sa Beogradom. Nacionalna aviokompanija Francuske (Air France) leti od Beograda do Pariza (CDG) dok Air Serbia osim letova do Pariza, od nedavno u ponudi ima i direktne letove do Nice (NCE). Wizz Air-u je ovo treća linija između Srbije i Franuske, jer odavno već ima letove do Pariza, aerodrom Bove (Beauvais) i Miluza (aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg). Sledeće nedelje će francuska avio kompanija ASL Airlines uspostaviti novu direktnu liniju između Beograda i Pariza (CDG). Vezama sa Franuskoj treba dodati i letove EasyJet-a do Ženeve. Ovaj aerodrom, koji se nalazi na samoj granici Švajcarske i Francuske, opslužuje i region Francuskih Alpa.

Lion je treći po veličini grad i druga najveća urbana oblast u Francuskoj. Stari deo grada je na UNESCO listi Svetske baštine. Imao je važnu ulogu u istoriji filma, jer su u njemu braća Limijer izumeli kinematograf. U njemu se održava festival svetlosti. Moćan je industrijski centar u kome se u novije vreme razvijaju softverska, farmaceutska i biotehnološka industrija, što prati i snažan rast bankarstva.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije