TAP Portugal započeo primenu novog investicionog programa

Početna|VESTI|Biznis|TAP Portugal započeo primenu novog investicionog programa

TAP Portugal započeo primenu novog investicionog programa

Portugalski TAP je najavio novi investicioni program koji uključuju rebrendiranje regionalnog prevoznika Portugalia, renoviranje putničke kabine, ali i ukidanje nekih linija.

Objavljeno:24. 1. 2016.|23:48 » 17:41Autor: Tagovi:, , |

Novi vlasnik portugalske avio kompanije TAP Portugal je konzorcijum predvođen Dejvidom Nilemanom (David Neeleman), osnivačem i vlasnikom američke avio kompanije jetBlue.

Novi vlasnik je najavio i investicioni plan koji je već počeo da se primenjuje i koji će trajati u naredne dve godine.

Prema ovom planu regionalni avio prevoznik Portugalia, koji je u stoprocentnom vlasništvu TAP-a biće preimenovan u TAP Express. Ovom prevozniku će biti dodeljena i linija između Lisabona i Porta koja će postati šatl servis sa letovima između dva grada na svakih sat vremena.

TAP Portugal će uložiti i 60 miliona evra u renovinaranje putničke kabine u svojoj floti, a planirano je i ulaganje dva miliona evra u razvoj nove digitalne rezervacione platforme.

Prema planu koji je nedavno predstavljen javnosti, TAP će ojačati saobraćaj prema Severnoj Americi, a to će postići nabavkom dva nova aviona Airbus A330-200 čije priključenje floti se očekuje do juna.

Ujedno plan predviđa i ukidanje nekih neisplativih linija, a prve će stradati one koje povezuju Porto sa Barselonom, Briselom, Rimom i Milanom. Takođe će biti ukinute i linije iz Lisabona do Bogote (vezano sa Panamom), Geteborga, Hanovera, Zagreba, Budimpešte i Bukurešta.