TAP Portugal započeo primenu novog investicionog programa

Portugalski TAP je najavio novi investicioni program koji uključuju rebrendiranje regionalnog prevoznika Portugalia, renoviranje putničke kabine, ali i ukidanje nekih linija.

Datum / Date: 24.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

Novi vlasnik portugalske avio kompanije TAP Portugal je konzorcijum predvođen Dejvidom Nilemanom (David Neeleman), osnivačem i vlasnikom američke avio kompanije jetBlue.

Novi vlasnik je najavio i investicioni plan koji je već počeo da se primenjuje i koji će trajati u naredne dve godine.

Prema ovom planu regionalni avio prevoznik Portugalia, koji je u stoprocentnom vlasništvu TAP-a biće preimenovan u TAP Express. Ovom prevozniku će biti dodeljena i linija između Lisabona i Porta koja će postati šatl servis sa letovima između dva grada na svakih sat vremena.

TAP Portugal će uložiti i 60 miliona evra u renovinaranje putničke kabine u svojoj floti, a planirano je i ulaganje dva miliona evra u razvoj nove digitalne rezervacione platforme.

Prema planu koji je nedavno predstavljen javnosti, TAP će ojačati saobraćaj prema Severnoj Americi, a to će postići nabavkom dva nova aviona Airbus A330-200 čije priključenje floti se očekuje do juna.

Ujedno plan predviđa i ukidanje nekih neisplativih linija, a prve će stradati one koje povezuju Porto sa Barselonom, Briselom, Rimom i Milanom. Takođe će biti ukinute i linije iz Lisabona do Bogote (vezano sa Panamom), Geteborga, Hanovera, Zagreba, Budimpešte i Bukurešta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije