Turisti se vraćaju u Tunis

Tunis je ponovo popularna turistička destinacija za putnike iz Srbije zbog čega Tunisair uvodi seriju čarter letova do Monastira.

Datum / Date: 26.06.2017.

Autor / Author: Aviatica

Tuniska nacionalna avio-kompanija Tunisair počinje sa serijom čarter letova između Beograda (BEG) i Monastira (MIR). Letovi će se obavljati jednom nedeljno, utorkom, počev od 27. juna 2017. pa sve do 19. septembra, a obavljaće ih avioni Boeing 737-600 (126 mesta) ili Airbus A319 (144 mesta).

Za ovu seriju čarter letova Tunisair je prvo odbijen od strane srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva, uz obrazloženje da naša nacionalna avio-kompanija Air Serbia „ima dovoljno kapaciteta da zadovolji sve potrebe za čarter letovima ka Tunisu“. Nakon što se Tunisair žalio na ovu odluku i uz promenu zahteva po kome traži 12 umesto 24 leta, Direktorat je preomenio svoju odluku i odobri tražene letove.

Tunisair će ka Monastiru prevoziti turiste srpskog turoperatora SunLine, specijalizovanog za odmor u Tunisu. U ovoj agenciji su nam potvrdili da se aranžmani za Tunis prodaju izvanredno, kao i da je prvi let rasprodat do poslednjeg mesta.

Tunis kao turistička destinacija se ove godine u potpunosti oporavio od terorističkog napada koji se odigrao na današnji dan pre dve godine kada je terorista islamske države ubio 38 stranih turista na hotelskoj plaži u odmaralištu pored Susa. Te godine je turistička sezona u Tunisu prestala, svi evropski turoperatori su povukli svoje turiste.

Prošle godine se situacija normalizovala, ali su se turisti sporo počeli vraćati, da bi se ove godine stanje sasvim vratilo u normalu.

Osim novog čarter leta do Monastira Tunisair-a i Air Serbia će imati čarter letove do aerodroma Enfida-Hamamet (NBE). Ovi letovi počinju u petak, 30. juna i obavljaće se na svakih deset dana naizmenično svakog drugog utorka i svakog drugog petka.

Tunisair takođe održava i redovan let između Beograda i grada Tunisa (TUN). Ovi letovi se odvijaju dva puta nedeljno u letnjoj sezoni – utorkom i petkom, a domaće agencije ih takođe koriste za prevoz svojih turista do popularnih tuniskih letovališta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije