Umetnost putovanja – nova knjiga putopisa Ivane Dukčević

U izdanju Samizdat B92 iz štampe je izašla najnovija knjiga putopisa i priča Umetnost putovanja, autorke Ivane Dukčević.

Datum / Date: 05.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

U izdanju Samizdat B92 iz štampe je izašla najnovija knjiga putopisa i priča „Umetnost putovanja“, autorke Ivane Dukčević.

„Umetnost putovanja“ je Ivanina trinaesta knjiga i prva koju je izdala za renomiranu izdavačku kuću Samizdat B92.

To je putopisna knjiga sa pričama sa putovanja – o ljudima i običajima, pejzažima, istoriji i raznim kulturama. U prodaji je u svim većim knjižarama Beograda, a uskoro i u ostatku Srbije.

Priče u knjizi su praćene Ivaninim fotografijama, među kojima su i one objavljene u Travel Magazinu kao i u časopisu National Geographic Srbija. Delovi teksta se mogu pronaći i na travel blogu Ivane Dukčević – Umetnost putovanja.

Autorka, koja je master primenjenih umetnosti i dizajna ujedno je putopisac i fotograf.

„Priče sa putovanja nastale su kao rezultat mog dugogodišnjeg ličnog putničkog iskustva, istraživanja i saznanja o predelima čija istorija, umetnost i kultura su ostavile u meni dubok trag i obogatile moj um i dušu. Knjiga sadrži lična saznanja i doživljaje sa putovanja ostvarene u poslednjih desetak godina i sastoji se iz pet zasebnih delova, razvrstanih prema destinacijama. U ovoj knjizi, pisanoj u pripovedačkom i putopisnom žanru, inspiraciju za putovanje mogu pronaći zaljubljenici u pejzaže, istoriju, umetnost i kulturu zemalja kao što su Japan, Iran, Turska, Španija i Italija. Ono što povezuje putovanja u svakom od ovih naizgled potpuno različitih delova sveta jesu duboko ukorenjena tradicija, istorija koja seže do u daleku prošlost, karakteristike i zanimljivi običaji ljudi i bajkoviti pejzaži koji svojom ponekad bezvremenom lepotom nalik scenografiji prate tekst“, izjavila je Ivana Dukčević o svojoj najnovijom knjizi.

Naslovna stranica knjige: Samizdat B92, Fotografija: Ivana Dukčević

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije