Air France-KLM grupa obnavlja flotu sa 60 novih aviona Airbus A220

Modernizacija flote aviokompanije Air France-KLM usmerena je ka udobnosti putnika i očuvanju životne sredine.

Datum / Date: 06.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Airbus

Aviokompanija Air France-KLM je potpisala memorandum o razumevanju za nabavku 60 aviona Airbus A220-300 kako bi modernizovala svoju flotu.

Nabavkom najefikasnijeg i tehnološki najsavremenijeg manjeg uskotrupnog aviona, aviokompanija će imati koristi od značajnog smanjenja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. Predviđeno je da avione budu deo flote aviokompanije Air France.

„Nabavka najnovijih A220-300 savršeno se uklapa u strategiju modernizacije i harmonizacije cele flote koju sprovodi Air France-KLM“ kaže Bendžamin Smit, generalni direktor Air France-KLM Grupe.

„Ovaj avion poseduje optimalnu operativnu i ekonomsku efikasnost i omogućava nam da poboljšamo naš ekološki doprinos zahvaljujući manjoj potrošnji goriva i smanjenoj emisiji štetnih gasova. Takođe, idealno je prilagođen našoj domaćoj i evropskoj mreži linija i omogućiće Air France-u da još efikasnije posluje na svojim kratkim i srednje dugim linijama.“, dodao je Smit.

„Za Airbus je čast što je Air France, dugogodišnji cenjeni kupac, podržao našeg najnovijeg člana porodice, A220, za svoje planove obnove flote. Mi smo posvećeni da podržimo Air France sa našim A220 donoseći najnovije tehnologije, nivo efikasnosti i korist za životnu sredinu. Sretni smo što smo započeli ovo partnerstvo i radujemo se što ćemo videti A220 na nebu u bojama Air France-a“, rekao je Gijom Fori, generalni direktor Airbus-a.

A220 je avion pravljen da pokrije potrebe tržišta za avionima sa kapacitetom od 100 do 150 sedišta. To je avion koji je proizvela kanadska kompanija Bombardier pod imenom CSeries, a kasije ga je u preuzeo Airbus kada mu je i promenio naziv u A220. Ovaj avion nudi nenadmašnu efikasnost u potošnji goriva i udobnost putnika u uskotrupnim avionima. A220 objedinjuje gotovo savršenu aerodinamiku, napredne materijale i Pratt & Whitney’s PW1500G turbomlazne motore poslednje generacije koji omogućavaju 20% manju potrošnju goriva u odnosu na slične tipove aviona.

Air France trenutno upravlja flotom od 144 Airbus-ova aviona.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije