Wizz Air otvara liniju do Karlsruea

Posle tri godine nova linija Wizz Air-a iz Beograda. Od danas dva puta nedeljno aerodroma Karlsrue/Baden-Baden u Nemačkoj.

Datum / Date: 28.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Današnjim prvim letom W6 4109 iz Beograda je uspostavljena redovna linija Wizz Air-a ka nemačkom aerodromu Karlsrue/Baden-Baden.

Na ovoj liniji Wizz Air će leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom u 14:20 iz Beograda i u 16:45 iz Karlsruea, a cena karte će biti već od 24,99 evra u jednom smeru sa svim uračunatim taksama i obaveznim nadoknadama.

Wizz Air otvara liniju do Karlsruea

Nedaleko od aerodroma Karlsrue/Baden-Baden nalazi se i drugi po veličini evropski zabavni park „Europa Park“ kao i mnogi značajni gradovi poput Manhajma i Štutgarta u Nemačkoj ili Strazbura u Francuskoj. Ovo područje je naseljeno velikim brojem srpskih iseljenika.

Ovo je prva nova destinacija iz Beograda najveće niskotarifne avio kompanije u regionu Centralne i Istočne Evrope posle marta 2013. kada je uspostavljen saobraćaj sa Larnakom. Wizz Air je u saopštenju za javnost izrazio nadu da će i ova, treća po redu nemačka destinacija, biti popularna kao prethodne dve: Minhen-Memingen i Dortmund.

Kako je izjavila Tamara Mšvenieradze, menadžer za korporativne komunikacije Wizz Air-a aerodrom Karlsrue je idealno pozicioniran tako da omogućava jednostavno dostupnost nekoliko važnih gradova. Osim do Karlsruea, čuvenog univerzitetskog centra i Baden-Badena, poznatog banjskog lečilišta nova linija omogućava putnicima iz Srbije da otputuju i do Štutgarta, Manhajma ili Strazbura u Francuskoj.

Wizz Air leti iz Beograda od proleća 2010. godine, a od 2011. na aerodromu Nikola Tesla ima i bazu u kojoj se stacioniran jedan avion i lokalna posada. Iz Beograda Wizz Air leti do Londona (Luton), Stkholma (Skavsta), Malmea, Geteborga, Dortmunda, Ajndhovena, Minhena (Memingen), Pariza (Beauvais) i Bazela. Od leta 2015. Wizz Air saobraća i sa drugog srpskog aerodroma  Konstantin Veliki u Nišu odakle leti do Malmea i Bazela.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije