Wizz Air-ov direktor Jožef Varadi osvojio nagradu za liderstvo

Wizz Air-ov direktor Jožef Varadi je primio nagradu za liderstvo u kategoriji low-cost aviokompanije koju dodeljuje Flight Global.

Datum / Date: 05.10.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Airline Stratergy Awards 2021. HAC, London

Wizz Air, niskobudžetna evropska aviokompanija sa najvećom stopom rasta, objavila je danas da je izvršni direktor ove kompanije, Jožef Varadi, osvojio nagradu za liderstvo u kategoriji niskobudžetnih avio-kompanija (Low-cost leadership award) na godišnjoj dodeli nagrada vebsajta Flight Global pod nazivom „Airline strategy awards“ na ceremoniji održanoj 27. septembra 2021. godine.

Ovom nagradom prepoznato je dinamično liderstvo i jasna vizija gospodina Varadija za vreme pandemije.

Ove godine, nagrade su dodeljene za visokokvalitetno liderstvo, sa posebnim naglaskom na izvanredne rezultate za vreme pandemija virusa korona. Fight Global ističe da su dobitnici nagrada demonstrirali agilnost i fleksibilnost u periodu koji se može okarakterisati kao najduža i najdublja kriza sa kojom se industrija suočila do danas.

Bilans stanja kada je u pitanju investicioni rang, agilni operativni model i kontinuirana usmerenost ka diversifikaciji omogućili su kompaniji WizzAir da izađe iz pandemije kao strukturalni pobednik nakon što je kompanija pokrenula preko 300 novih linija, otvorila 17 novih baza i dodala 33 nova aviona svojoj mreži od marta 2020. godine. S ciljem da podrži brzi oporavak avio-kompanije i ambiciozne planove za rast, kompanija Wizz Air počela je proces zapošljavanja tokom kog namerava da zaposli 800 novih članova kabinskog osoblja i 300 novih pilota širom svoje mreže do decembra 2021. godine.

Jožef Varadi, izvršni direktor kompanije Wizz Air, rekao je ovom prilikom: „Počastvovan sam nagradom za liderstvo u kategoriji niskobudžetnih avio-kompanija u okviru dodele nagrada „Airline strategy awards“, naročito imajući u vidu činjenicu da nagrada stiže nakon 18 meseci ispunjenih izazovima. Zahvaljujući posvećenosti i velikom trudu neverovatnog tima kompanije WizzAir uspeli smo da uspešno iskoristimo prilike čim bi se ukazale, a sve vreme smo pokazivali agilnost i sposobnost suočavanja sa dosad neviđenim nivoom nesigurnosti i promenljivosti. Što se budućnosti tiče, nastavićemo da osnažujemo našu poziciju kao dugoročni pobednik ove krize i ostaćemo posvećeni nameri da putnicima obezbedimo najniže moguće cene karata na sve veći broj destinacija.“

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije