Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu i fokusira se na Tuzlu

Wizz Air je saopštio da zatvara operativnu bazu u Sarajevu i gasi skoro sve linije sa ovog aerodroma sem Abu Dabija i Londona.

Datum / Date: 10.10.2022.

Autor / Author: Aviatica

Low-cost aviokompanija Wizz Air je saopštila da zatvara svoju operativnu bazu na aerodromu u Sarajevu.

U saopštenju kompanije navodi se da se ova odluka donosi sa žaljenjem ali da su nepovoljni makrokonomski razlozi uticali na njeno donošenje. Baza će biti zatvorena od 1. novembra, a sve linije će biti ukinute, osim dve. Linije između Sarajeva i Abu Dabija i Londona održavaće avioni iz tamošnjih baza.

Wizz Air je saopštio da će se ubuduće fokusirati na razvoj svoje baze u Tuzli kao i da ostaju posvećeni bosansko-hercegovačkom tržištu.

Putnici koji su imali kupljene karte za letove koji su otkazani biće kontaktirani putem e-maila i moći će da izaberu neku od ponuđenih opcija: da naprave novu rezervaciju ili da zatraže povraćaj novca, a imaće i mogućnost da dobiju 120 posto od originalne cene ukoliko se odluče da preuzmu vrednosni vaučer koji kasnije mogu iskoristiti za neke druge letove ove kompanije.

Na vest o gašenju baze u Sarajevu, momentalno je reagovala srpska aviokompanija Air Serbia, iz koje su saopštili da pokreću akciju sa specijalnim, tzv. rescue tarifama, za putnike iz Sarajeva koji su ostali bez letova. Ova kompanija je ponudila letove iz Sarajeva, preko Beograda, do nekoliko evropskih gradova po cenama od 69 evra po smeru.

Nedugo nakon saopštenja Wizz Air-a da gasi bazu u Sarajevu, stigle su i informacije da je uprava sarajevskog aerodroma otpočela pregovore sa irskim niskotarifnim avioprevoznikom Ryanair-om.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije