Aegean Airlines ukinuo sva evropska predstavništva uključujući i beogradsko

Grčka aviokompanija Aegean Airlines je ukinula sva evropska komercijalna predstavništva među kojima i beogradsko.

Datum / Date: 29.03.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Aegean Airlines

Beograd uskoro ostaje bez predstavništva još jedne aviokompanije.

Grčki Aegean Airlines od 1. aprila ukida komercijalnu i prodajnu agenturu u našem gradu, koju je za ovu kompaniju obavljalo beogradsko predstavništvo kompanije TAL Aviation.

Kako smo saznali, Aegean je ukinuo sva evropska prodajna predstavništva i ubuduće će ove poslove, koji uključuju komunikaciju i podršku prodajnoj agentskoj mreži, obavljati zaposleni u Atini prema teritorijalnoj podeli. Srbija će tako biti dodeljena predstavniku koji će u isto vreme pokrivati celu bivšu Jugoslaviju, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju.

TAL Aviation

Beogradska kancelarija kompanije TAL Aviation je potvrdila za Aviaticu da nastavlja sa radom i da će na tržištu Srbije zastupati brojne druge aviokompanije iz svog portfolija među kojima su El Al, Ethiopian Airlines, Philippine Airlines, SpiceJet i druge.

Ovaj potez je direktna ekonomska posledica korona-krize i cilj mu je smanjenje troškova poslovanja. Agencije koje prodaju avio-karte, slažu se da je to mera uštede, ali na duže staze će takva odluka samo naštetiti tržištu.  Nedostatak direktnog predstavnika udaljiće putnike sa ovog tržišta od same aviokompanije i od njene ponude, a sve promene rezervacija i karata će ubuduće biti znatno komplikovanije i dugotrajnije.

Aegean Airlines još nije obnovio letove između Atine i Beograda, a nakon više najava letovi su iznova odlagani. Prema poslednjim informacijama, ova bi se kompanija mogla vratiti u Beograd najranije 2. juna sa dva leta nedeljno (sredom i petkom), ako je suditi prema najnovijem i još uvek aktuelnom redu letenja.

Grčka otvara granice za državljane Srbije

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis je danas tokom službene posete Beogradu izjavio da će se granice njegove zemlje otvoriti za državljane Srbije od maja, a možda čak i ranije, već od sredine aprila. On je potvrdio da će pravila za ulazak u Grčku biti ista za sve strance. Putnici iz Srbije će moći da uđu u Grčku sa potvrdom o izvršenoj vakcinaciji i to bilo kojom vakcinom koja se može dobiti u Srbiji, uključujući i kinesku i rusku. Oni koji nisu vakcinisani moraće da poseduju negativan PCR test, a oni koji su preležali koronavirus mogu da uđu u Grčku uz antigenski test koji će pokazati da su stekli imunitet.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije