Ryanair osvaja Zagreb

Ryanair otvara bazu sa dva aviona u Zagrebu i uspostavlja linije ka čak 12 novih destinacija.

Datum / Date: 30.03.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ryanair Media Centar

Najveća evropska low-cost aviokompanija, irski Ryanair, saopštila je da na zagrebačkom aerodromu uspostavlja operativnu bazu od septembra.

Na zagrebačkom aerodromu biće stacionirana dva aviona Airbus A320, Ryanair-ove ćerke kompanije Lauda Europe registrovane na Malti.

Na konferenciji održanoj jutros najavljeno je uspostavljanje 12 novih linija iz Zagreba. Prvi letovi su planirani već od 2. juna kada će avion ove kompanije poleteti za Brisel. Na ovoj liniji planirana su dva leta nedeljno. U julu je planirano pokretanje linije ka Milanu (Bergamo). Od 3. jula na ovoj liniji biće čak četiri leta nedeljno.

Glavna vest u hrvatskim medijima je uspostavljanje nove linije do Londona (Stansted) sa kojim će veza biti svakodnevna, a počinje 1. septembra. Interesantna je i linija Zagreb – Podgorica, planirana takođe dva puta nedeljno počev od 4. septembra.

Osim ovih linija, Ryanair će povezati Zagreb i sa Parizom (Beauvais) dva puta nedeljno od 2. septembra, Frankfurtom (Hahn), tri puta nedeljno od 3. septembra. Istog dana, avioni će poleteti i ka Minhenu (Memmingen) i Dortmundu, dva puta nedeljno kao i Rimu (Ciampino) i Geteborgu, sa tri nedeljna leta. Letovi do Osla (Torp) planirani su dva puta nedeljno od 4. septembra.

Sezonska baza u Zadru

Ryanair je za danas najavio još jednu konferenciju za medije na kojoj će biti reči o planovima za narednu letnju sezonu iz Zadra. Kako mediji javljaju, ova kompanija planira uspostavljanje sezonske operativne baze na zadarskom aerodromu počev od juna. Tamo će biti stacionirana tri aviona i uspostavljeno ukupno 17 novih linija. Nove destinacije iz Zadra su: Budimpešta, Bukurešt, Bari, Rim (Ciampino), Milano (Bergamo), Varšava (Modlin), Gdanjsk, Vaksjo, Stokholm (Skavsta), Arhus, Hamburg, Bremen, Ajndhoven, Mastriht, Edinburg, Njukasl i Liverpul.

Foto: © Marvin Mutz / „OE-LOQ Airbus A320-200 Laudamotion PMI 2019-07-02 (16a)“ / CC-BY-SA 2.0

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije