Aerodrom Nikola Tesla pokreće sopstveni časopis za putnike

Aerodromski časopis će nositi naziv Terminal, izlaziće tromesečno i deliće se besplatno putnicima na aerodromu.

Datum / Date: 27.02.2017.

Autor / Author: Aviatica

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je u finišu priprema za izdavanje prvog broja svog novog aerodromskog časopisa „Terminal“. Prema planu prvi broj Terminala će se pred putnicima naći do kraja marta.

Časopis će izlaziti tromesečno, biće besplatan, imaće tiraž od 35.000, a baviće se temama bitnim za rad aerodroma. U njemu će biti predstavljane avio-kompanije koje lete sa aerodroma, znamenitosti Beograda i Srbije, kulturni i sportski događaji. Biće tu i sadržaja sa komercijalnim ponudama zakupaca poslovnog prostora na aerodromu, zatim razne enigmatske rubrike i zabavni sadržaji.

Časopis „Terminal“ će izdavati aerodrom Nikola Tesla u saradnji sa „Medijskom mrežom“, koja je pobedila na tenderu raspisanom 29. novembra 2016. Izabrani izdavač „Terminala“ poznat je javnosti kao izdavač dnevnog lista „Srpski telegraf“,  a na tenderu je pobedio drugog kandidata – izdavačko preduzeće Ringier, dok je treća ponuda Adria Media Group-a zakasnila te shodno tome odbačena.

Aerodrom je 30. decembra zaključio ugovor sa Medijskom mrežom, na period od godinu dana. Vrednost ugovora je 6,244 miliona dinara (oko 50.000 evra). To je iznos koji će Aerodrom uplaćivati izdavaču na ime troškova štampe i pripreme časopisa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije