Eurowings u pregovorima sa niškim aerodromom

Nemački lowcost avio-prevoznik potvrdio za portal Aviatica da je u pregovorima sa niškim aerodromom.

Datum / Date: 01.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Niški aerodrom Konstantin Veliki bi ove godine mogao da dobije još jednog avio-prevoznika.

Kako je Aviatica nedavno saznala razgovori se vode sa nemačkim lowcost avio-prevoznikom Eurowings (EW), koji je za naš sajt to potvrdio. Eurowings „vodi pregovore sa  sa mnogim aerodromima, a možemo da potvrdimo da već neko vreme pregovaramo i sa niškim“.

Saznajemo da postoji više mogućih destinacija koje su na stolu, ali će zbog trenutno ograničenog kapaciteta Eurowingsa za početak biti otvorena samo jedna. „Odluka još nije doneta“, odgovoreno nam je u Eurowingsu.

Eurowings je ćerka kompanije Lufthanse koja pokriva direktan (point to point) saobraćaj između Evrope i Nemačke, prvenstveno drugorazrednih gradova koji nisu čvorišta matične Lufthanse. Eurowings takođe obavlja i lowcost interkontintentalni aviosaobraćaj. Ova kompanija pripada Lufthansa Grupi u kojoj su pored Lufthanse još i Austrian, SWISS i Brussels Airlines za koju postoji plan da bude integrisana u Eurowings sistem.

Glavne baze Eurowingsa su na aerodromima Keln/Bon (CGN), Štutgart (STR), Berlin-Tegel (TXL), Diseldorf (DUS) ali i Beč (VIE) i Salcburg (SZG).

Niški aerodrom trenutno ima direktne linije do četiri nemačka grada. Wizz Air održava linije do Memingena (Minhen) i Dortmunda, a Ryanair do Berlina (Schoenefeld, SXF) i Diseldorfa (Weeze).  Na niški aerodrom trenutno sleću avioni Wizz Air-a i Ryanair-a, a ove godine će sleteti još dve aviokompanije: SWISS i švajcarska Germania, obe na liniji iz Ciriha.

Tokom januara niški aerodrom je zabeležio preko 20.000 putnika, a u ovoj godini se može očekivati i preko 300.000 putnika.

0x361A4AC4D9FF92FF188B48EC25CBAA7E

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije