Air Berlin prestaje sa letovima najkasnije do kraja oktobra

Nemačka aviokompanija Air Berlin koja je u stečaju od sredine avgusta prestaje da leti najkasnije krajem oktobra.

Datum / Date: 09.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Glasine da će nemačka aviokompanija Air Berlin koja je u stečaju od 15. avgusta 2017. obustaviti sve letove do 1. novembra obistinila se danas kada je u javnost dospelo pismo koje su radnicima poslala dvojica menadžera iz samog vrha u ovoj kompaniji.

U pismu se obaveštavaju radnici da će letova biti najkasnije do 28. oktobra i pozivaju se da počnu da traže drugi posao. Portparil Air Berlina nije želeo da komentariše ove informacije.

Ukupno 8.600 radnika Air Berlina će najverovatnije ostati bez posla krajem meseca, a prema planu kojim bi se spasla radna mesta, avioni, slotovi i linije, jedan broj radnika će moći da računa na novi posao.

Lufthansa, koja zajedno sa easyJet-om preuzima veći deo Air Berline flote i poslova, već traži 1000 novih radnika za svoju low-cost podružnicu Eurowings, koja će preuzeti i veći deo Air Berlinove krakotlinijske flote.

Uprava Air Berlina tvrdi u pismu da je ova nedelja ključna za zaposlene u kompaniji da pronađu neko rešenje za svoju budućnost. Ove nedelje će biti organizovana i dva sajma zapošljavanja pod okriljem Air Berlina, na kojima će učestvovati mnoge nemačke kompanije.

Air Berlin-ove podružnice Niki i LG Walter nastavljaju da posluju uobičajeno, pošto su iste solventne. Većina Air Berlin-ovih dugolinijskih ruta će biti obustavljena već od 15. oktobra kada će avioni za dugolinijski saobraćaj biti vraćeni lizorima.

Lufthansa namerava da preuzme 81 avion Air Berlin-a koji će biti korišćeni za letove Eurowing-sa, dok je easyJet namerio da preizme do 30 aviona.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije