Hong Kong: Zapalio se prtljag na utovaru u avion American-a

Prtljag koji je utovarivan u avion American Airlines-a na aerodromu u Hong Kongu se zapalio.

Datum / Date: 09.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Let American Airlines-a iz Hong Konga za Los Anđeles je otkazan nakon ozbiljnog incidenta na aerodromu. Prilikom utovara prtljaga u prtljažnik aviona došlo je do požara.

Zapalio se prtljag malo pre nego što će biti unet u prtljažnik, a tom prilikom je izgoreo ceo kontejner i sa drugim komadima prtljaga. Ukrcavanje putnika u avion još nije bilo počelo tako da nema povređenih putnika, ali je jedna osoba koja je radila na utovaru lakše povređena.

Portparolka American Airlines-a Marta Tomas je potvrdila medijima da je došlo do požara ali je rekla da je komad prtljaga koji je zahvatila vatra bio u skladu sa propisima, tj. da nije sadržao ništa od zabranjenih opasnih materija, ne navodeći više detalja.

Tokom požara oštećen je i avion, Boeing 777-300ER, pošto se sve dogodilo na samim vratima prtljažnika, na dizalici kojom se utovaruju kontejneri u avion. Odmah nakon što su slike i snimci ovog incidenta preplavili društvene mreže, pojavila se informacija da je izvor požara zapravo bilo pomoćno vozilo koje se koristi prilikom utovara.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije