Air Cairo smanjuje broj letova iz Beograda na dva sedmično

Uprkos problemima sa punjenjem letova koji su sasvim sigurno izazvani i političkom situacijom u Egiptu Air Cairo neće odustati od linije do Beograda.

Datum / Date: 09.09.2015.

Autor / Author: Aviatica

Od ove nedelje Air Cairo je smanjio broj letova na liniji između Beograda i Hurgade. Ova kompanija više ne leti četiri puta sedmično, već samo dva puta.

Ukinuti su letovi ponedeljkom i četvrtkom, a ostali su oni sredom i nedeljom.

„Razlog za smanjenim brojem letova je prelazak na jesenju sezonu, kada imamo slabiju tražnju za putovanjima u Egipat“, rekli su nam u ovoj kompaniji koja održava redovnu liniju do popularnog egipatskog letovališta.

Zabeležen je pad kako direktne prodaje avio-karata tako i od strane turoperatora, koji su inače glavni punioci Air Cairovih letova, pa je ukidanje bilo neminovno, saznaje Aviatica.

„Interesantno je da naši putnici sasvim obrnuto doživljaju Egipat od ostalih putnika iz Evrope. Naši putnici najviše letuju u Egiptu kada je kod njih niska sezona, tokom vrelih letnjih meseci, dok je zapravo najmanje interesovanje za najlepši period od septembra do novembra, kada je tamo visoka sezona“, rečeno nam je u predstavništvu Air Caira.

Uprkos problemima sa punjenjem letova koji su sasvim sigurno izazvani i političkom situacijom u Egiptu i generalno u celom regionu Bliskog istoka i Severne Afrike, Air Cairo neće odustati od linije do Beograda.

Prema redovnom planu ove kompanije tokom zime će ostati jedan let sedmično (nedeljom), ali je ideja o uspostavljanju linije između Beograda i Kaira trenutno van razmatranja.

aircairo-gross

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije