Air Canada Rouge: Zagreb među novim destinacijama

Rouge - ćerka kompanija kanadske aviokompanije Air Canada najavila direktan let između Toronta i Zagreba od sledećeg leta.

Datum / Date: 02.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Pored dve direktne linije iz Toronta i Montreala ka Bukureštu, Air Canada Rouge će od sledeće letnje sezone otvoriti i nove linije ka Lisabonu, Portu, Buenos Ajres, Kazablanki i Zagrebu.

U saopštenju ove kompanije navodi se da će od juna 2018. uspostaviti sezonske letove kojima će Toronto povezati sa Zagrebom i Portom, a Lisabon sa Montrealom.

Od 1. juna ova kompanija će uspostaviti i redovnu celogodišnju liniju između Montreala i Kazablanke, dok će od 2. maja u redu letenja biti i nova celogodišnja linija od Toronta ka Buenos Ajresu. Postojeća sezonska linija između Montreala i Lime biće unapređena na celogodišnju.

Novi letovi do Zagreba počinju 2. juna i trajaće do 6. oktobra. Na ovoj liniji biće angažovan avion Boeing 767-300ER sa 24 sedišta u premijum ekonomskoj i 256 u ekonomskoj klasi.

Rouge će povezivati Toronto i Zagreb sa četiri nedeljna leta: utorkom, sredom, četvrtkom i subotom, dok će povratak iz Zagreba biti sredom, četvrtkom, petkom i nedeljom.

Avioni će iz Toronta poletati u 16.55, dolaziće u Zagreb u 7.30 narednog dana. Povratak je u 9.15, a dolazak u Toronto u 12.40. Letovi će imati oznake aviokompanije Air Canada, članice Star Alliance, i putnici će moći da ih koriste za presedanje na druge letove ove kompanije na aerodromu u Torontu.

Air Canada Rouge će se na ovoj ruti boriti za prevlast sa još jednom kanadskom aviokompanijom Air Transat koja već dve sezone povezuje Zagreb sa Torontom (uz pogodnu vezu ka Montrealu). Tako će od narednog leta zagrebački aerodrom biti povezan sa Kanadom direktnim letovima šest puta nedeljno.

Air Canada širi svoju mrežu linija od letnje sezone 2018 (Foto: CNW Group/Air Canada)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije