Počelo partnerstvo aviokompanija Emirates i flydubai

Emirates i flydubai započeli primenu kodšer sporazuma prema kome će i linija do Beograda dobiti Emirates-ovu oznaku

Datum / Date: 03.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Emirates (EK) i flydubai (FZ) i zvanično su započele najavljeno partnerstvo koje se odnosi na objedinjavanje mreža linija.

Dve kompanije sa sedištem u Dubaiju i sa baznim operacijama na Međunarodnom aerodromu Dubai (DXB) od 29. oktobra postaju partneri i na linijama ka Beogradu i drugim gradovima našeg regiona.

Prema sporazumu o saradnji Emirates će dodati svoje oznake leta (kod) na 29 linija koje održava flydubai. Putnici već sada mogu da rezervišu ove letove kao Emirates-ove bilo preko sajta Emirates-a, turističkih agencija koje prodaju aviokarte ili predstavništva ove kompanije.

U saopštenju dve kompanije se navodi da će obe nastaviti da pružaju svoje karakteristične usluge na letovima koje obavljaju, ali će putnici koji budu kupili Emirates-ovu kartu na letovima aviokompanije flydubai imati drugačiju uslugu. Oni će u skladu sa politikom Emirates-a dobiti hranu i piće tokom leta i moći će da predaju prtljag prema pravilima Emirates-a.

Da bi ova saradnja bila još uspešnija i da bi se putnicima omogućila što bolja povezanost letova dve aviokompanije, minimalno vreme presedanja na aerodromu u Dubaiju je smanjeno na dva sata, čime će biti povećan broj mogućih krajnjih destinacija za putnike koji sa letova flydubaija prelaze na letove Emirates-a.

U prvoj fazi saradnje putnici Emirates-a koji su članovi Skywards nagradnog programa ove kompanije će moći da zarađuju nagradne milje i kada lete aviokompanijom flydubai uz kartu sa EK oznakom.

Emirates je svoju oznaku EK stavio na 29 letova flydubaija, a među njima su i letovi iz Dubaija ka Beogradu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, Bukureštu, Kijevu, Pragu. Prema danas izdatom saopštenju ove kompanije radi se o prvoj, incijalnoj fazi saradnje. U budućnosti će ova saradnja biti proširena novim destinacijama, a zajednička mreža linija dve kompanije će biti dodatno optimizovana.

Aviokompanija flydubai će od 23. novembra na liniji ka Beogradu povećati broj letova sa četiri na sedam nedeljno. Beograd će time dobiti svakodnevnu direktnu vezu ne samo sa Dubaijem već i sa celokupnom Emirates-ovom mrežom linija koja je jedna od najvećih na svetu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije