Air France neće leteti do Beograda preko zime

Iako još uvek nije doneta konačna odluka, Air France, najverovatnije neće leteti između Pariza i Beograda tokom zime.

Datum / Date: 20.09.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air France

Air France je objavio red letenja za zimsku sezonu od kraja oktobra 2021. do kraja marta 2022. u kome, po svemu sudeći, neće biti letova na liniji od Pariza do Beograda.

Poslednji let u ovoj godini je planiran za 29. oktobar. Kako Aviatica saznaje, ova odluka još uvek nije konačna, i postoji mogućnost da linija ipak opstane i preko zime, ali je ona veoma mala, i za sada je kompanija bliža odluci da liniju suspenduje u zimskom periodu.

Problem za ovu liniju predstavljaju brojne restrikcije koje važe za putovanja. Komercijalna eksploatacija ove linije za Air France ima značaja najviše zbog mogućnosti transfernog saobraćaja preko pariskog aerodroma Charles de Gaulle (CDG) do brojnih interkontinentalnih destinacija, prvenstveno u Severnoj Americi.

Kako je Srbija ponovo na crvenoj listi mnogih zemalja EU, a u isto vreme i dalje je na snazi restrikcija putovanja između zemalja Šengena i SAD, to je održavanje ove linije sasvim razumljivo upitno.

Air France će se, sasvim izvesno, vratiti u Beograd krajem aprila 2022. sa početkom letnjeg reda letenja. Od nedelje, 27. marta 2022. planirani su svakodnevni letovi između Pariza (CDG) i Beograda.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije