Air France potvrdio da gasi Joon

Air France prvo demantovao, a posle mesec dana potvrdio planove da ugasi brend Joon koji se nije dobro primio među putnicima.

Datum / Date: 11.01.2019.

Autor / Author: Aviatica

Kada je pre oko mesec dana Reuters objavio saznanja iz pouzdanih izvora da u kompaniji Air France razmatraju gašenje brenda Joon, iz ove kompanije je ekspresno stigao izričit demanti, da bi sada sasvim neočekivano kompanija ipak potvrdila da će Joon biti ugašen.

Radi se o specijalnom brendu kojim je Air France želeo da se približi „milenijalcima“, najmlađim generacijama putnika čije su potrebe i navike sasvim drugačije, tvrdili su tada iz Air France-a. Oni su verovali da će uvođenjem brenda stvoriti ležernu aviokompaniju, ali se ispostavilo da su napravili pravu zbrku sa brendovima što je, prema navodima iz najnovijeg saopštenja, samo oslabilo glavni brend i kompaniju Air France.

Joon će biti reintegrisan u glavnu kompaniju, tako što će njegove linije i zaposlene preuzeti Air France što će doprineti harmonizaciji usluga koje ova kompanija pruža putnicima. Joon osim low-cost letova ka evropskim metropolama obavlja i dugolinijski saobraćaj prema Latinskoj Americi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije