Norwegian uvodi besplatan Wi-Fi na dugim letovima

Aviokompanija Norwegian počinje da nudi uslugu besplatnog interneta i na svojim dugolinijskim letovima.

Datum / Date: 10.01.2019.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Norwegian je počela sa uvođenjem interneta u avionima Boeing 787-9 Dreamliner i 737 MAX. Putnici na interkontinentalnim letovima će imati besplatan pristup brzom internetu tokom celog leta, što Norwegian čini prvom aviokompanijom na svetu koja će nuditi takvu vrstu usluge. Iz kompanije obećavaju da će brzina interneta biti takva da će putnici moći da gledaju i filmove.

Prema planu kompanije opremanje celokupne dugolinijske flote će trajati godinama, a do 2020. se očekuje da će polovina flote dobiti neophodnu opremu.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je ova kompanija izabrana za najbolju low-cost aviokompaniju u dugolinijskom saobraćaju na svetu u 2018. od strane Skytrax-a. Podsetili su i da su bili prvi u Evropi koji su putnicima ponudili potpuno besplatno korišćenje interneta tokom leta.

Prvi širokotrupni avion koji je dobio neophodnu opremu je Dreamliner registarskih oznaka G-CKWP, koji nosi lik američkog pisca Marka Tvena na svom repu. Putnici koji budu imali sreće da ih ovaj avion prevozi preko Atlantika će biti među prvima koji će moći da koriste internet u dugolinijskom saobraćaju i to potpuno besplatno.

Nova usluga će biti ponuđena u okviru dva paketa. Prvi, osnovni paket, će biti besplatan i pružaće mogućnost besplatnog surfovanja, korišćenje društvenih mreža, slanje i primanje mejlova i instant poruka tokom čitavog leta. Premijum usluga će biti dostupna uz doplatu od 14,95 dolara ili 12,95 evra za tri sata korišćenja. Uz ovaj paket putnici će moći da slušaju muziku, gledaju filmove i serije preko Netflix-a ili Youtube-a.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije