Air France se vraća u Beograd sredinom jula

Air France objavio plan obnove avio-saobraćaja za jul i avgust, a linija od Pariza do Beograda startuje od 13. jula sa dva leta nedeljno.

Datum / Date: 12.06.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Airbus

Avio-kompanija Air France je objavila plan obnove avio-saobraćaja tokom jula i avgusta.

Kako je predviđeno do kraja juna će tek 20 posto kapaciteta biti u funkciji. U skladu sa ukidanjem restriktivnih mera, Air France će postepeno obnavljati svoj uobičajeni red letenja sa idejom da do kraja jula dostigne 35, a do kraja avgusta 40 posto kapaciteta. U isto vreme očekuje se da će u naredna dva meseca, tokom jula i avgusta, biti uspostavljeni letovi do 80 posto destinacija do kojih je ova kompanija letela pre pandemije koronavirusa.

Prema najnovijim informacijama, Air France će na liniji od Pariza (CDG) do Beograda (BEG) leteti od 13. jula sa dva leta nedeljno: ponedeljkom i četvrtkom. Uvidom u red letenja Air France, može se videti da će se svakodnevni letovi na ovoj liniji startovati tek od 1. septembra.

Transavia se vraća u junu

Low-cost avio-kompanija Transavia koja je u vlasništvu Air France-KLM Grupe se vraća u Beograd ranije. Kako stoji na sajtu ove kompanije, letovi od Amsterdama (AMS) do Beograda (BEG) će početi od 19. juna, sa tri leta nedeljno: sredom, petkom i nedeljom.

Novi red letenja pokazuje da bi letovi na liniji Pariz – Beograd trebalo da budu nastavljeni i tokom narednog zimskog reda letenja koji stupa na snagu u poslednju nedelju u oktobru.

Fokus kompanije tokom jula i avgusta će biti letovi ka mediteranskim destinacijama u Španiji, Grčkoj, Italiji i Portugalu. Saobraćaj će se tokom leta obavljati sa 106 od ukupno 224 aviona koji su u floti kompanije.

Letovi unutar Evrope će biti obnovljeni do većine destinacija među kojima su i Dubrovnik, Split i Zagreb u Hrvatskoj i Ljubljana u Sloveniji. Air France će takođe poleteti uskoro i ka Budimpešti, i Beču, Bukureštu, Varšavi, Pragu i Sofiji.

U interkontinentalnom saobraćaju Air France planira obnovu do manjeg broja gradova iz svoje originalne mreže linija, a tu su Konakri, Kotonu, Duala, Nuakšot, Tunis i Jaunde u Africi, dok će ostale afričke destinacije zavisiti od popuštanja lokalno uvedenih mera.

U Severnoj Americi će avione Air France-a videti Atlanta, Boston, Čikago, Los Anđeles, Meksiko Siti, Montreal, Njujork, San Francisko i Toronto, a u Južnoj Panama, Rio de Žaneiro, Santjago i Sao Paulo.

Prema Aziji, Air France će leteti do Bangalora, Bangkoka, Mumbaija, Delhija, Hongkonga, Osake, Seula, Singapura i Tokija.

U saopštenju kompanije koje je objavljeno na sajtu navodi se i da je ovaj red letenja podložan promenama, a da će to zavisiti od popuštanja restriktivnih mera i ukidanja zabrana u mnogim državama.

Na svim letovima Air France-a do daljnjeg će biti obavezno nošenje zaštitnih maski, a putnicima će biti merena temperatura pred ukrcavanje na let. Avioni će se dezinfikovati i temeljno čistiti svakoga dana.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije