Air France se vratio u Beograd

Francuska aviokompanija posle pauze od šest godina ponovo uspostavila direktnu liniju od Pariza do Beograda.

Datum / Date: 01.04.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air France u Beogradu, D. Nikolić

Uz tradicionalni vodeni pozdrav, avion kompanije Air France danas je sleteo na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Nakon šest godina, Air France ponovo povezuje Beograd i Pariz svakodnevnim letovima sa pariskog aerodroma Šarl de Gol (CDG).

Ovim povodom je na beogradskom aerodromu, uz pravu francusku inauguracionu ceremoniju, održana i konferencija za medije. Brojnim okupljenim novinarima obratili su se Nikola Notbar, generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports, Njegova ekselencija Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji, Tajs Komen, generalni direktor Air France-KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu i Zoran Jelkić, generalni direktor Air France-KLM za Francusku.

Foto: Konferencija za medije / D. Nikolić

„Veoma smo ponosni što se Air France vratio u Beograd, grad koji se skoro čitav vek nalazi na mapi letova naše kompanije. Želimo da ponovno otvaranje ove istorijske avio linije bude zalog budućih uspeha za sve, počev od srpskih i francuskih putnika i kompanija, preko beogradskog aerodroma, do Air France-a. Trudićemo se da srpskim putnicima pružimo vrhunsku uslugu po kojoj je Air France čuven i da im olakšamo pristup širokoj Air France-ovoj mreži letova sa aerodroma Šarl de Gol“, rekao je Tajs Komen, generalni direktor Air France-KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu.

Letom iz Pariza u Beograd sletela je delegacija francuskih privrednika i novinara, kao i naš proslavljeni viоlinista Nemanja Radulović, omiljeni česti putnik Air France-a.

Foto: Presecanje vrpce / Air France Beograd

Letovi će se obavljati svakodnevno avionima Airbus A319 i A320. Polazak iz Pariza, sa aerodroma Šarl de Gol je u 12.20 (let AF1660), a povratak iz Beograda u 14.35 (let AF1661). Dolazak u Pariz je u 17.55.

Predstavnici aviokompanije iskoristili ovu priliku da najave nove niže cene avio karata koje će od danas, 1. aprila (nije šala!) koštati već od 198 evra. U cenu karata su uključene sve takse i predati prtljag prema pravilima kompanije. Karte se mogu kupiti preko sajta kompanije kao i u svim ovlašćenim turističkim agencijama.

Zahvaljujući saradnji Air France-a i Air Serbije, putnici imaju na raspolaganju 21 let nedeljno između Pariza i Beograda (14 letova Air Serbije i 7 Air France-a) čime se broj mogućih konekcija preko pariskog aerodroma Šarl de Gol značajno uvećava. Air France je poznat po odličnim vezama sa Severnom, Centralnom i Južnom Amerikom, a nudi i mnoge egzotične destinacije u regionu Kariba, Indijskom i Tihom okeanu kao i u Aziji i Africi.

Foto: Vodeni pozdrav / Air France Beograd

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije