Air France unapredio transferne procedure na aerodromu u Parizu

Air France i aerodrom Charles de Gaulle značajno su unapredili transferne procedure za putnike koji presedaju na ovom aerodromu.

Datum / Date: 23.11.2017.

Autor / Author: Aviatica

Francuski avioprevoznik Air France i pariski aerodrom Charles de Gaulle (CDG), su uveli novine u funkcionisanje transfernih zona na aerodromu i tako omogućili jednostavnije presedanje u ovom velikom vazduhoplovnom čvorištu.

Specijalizovane tranzitne zone širom aerodroma su unapređene i digitalizovane kako bi putnicima prijava na transferni let bila još jednostavnija, a čekanje do narednog leta udobnije.

Preko aerodroma Charles de Gaulle godišnje putuje više od 40 miliona putnika samo na letovima Air France-a i bude prihvaćeno više od 100.000 kofera putnika svakog dana. Sa svojim brojnim terminalima, često dosta udaljenim i kompleksnim putnici koji presedaju imaju strah i stres zbog mogućeg propuštanja narednog leta zbog čega je ovo unapređenje još značajnije.

Sve aktivnosti aviokompanije Air France i njenih partnera iz Sky Team alijanse su grupisane na istočnim terminalima. Terminali 2F i 2G su rezervisani za letove unutar Šengenske zone, dok je Terminal 2E rezervisan za nešengenske destinacije. Između su određeni povoljni i brzi kanali za transfer koji su skratili vreme za transfer za 10 minuta.

Ilustracija: Šematski prikaz terminala na aerodromu Charles de Gaulle (CDG) – Kliknite za uvećanje

 

Za putnike koji presedaju postavljeno je 247 kioska (automata) za samostalno prijavljivanje na naredni let koji štampaju ne samo kupone za ukrcavanje (boarding card) već i oznake za prtljag koji se predaje (baggage tag). Postavljeno je i 58 kiosk šaltera za samostalnu predaju čekiranog prtljaga na kojima je taj posao moguće obaviti za samo 30 sekundi. Na 56 gejtova su postavljene automatske kapije za samostalno ukrcavanje u avion.

Kompletnu proceduru nadgleda i putnicima pomaže veliki broj zemaljskog osoblja Air France-a opremljenih tabletima kako bi u svakom trenutku i na svakom mestu mogli da pristupe neophodnim informacijama. Svi putnici na raspolaganju imaju i besplatan Wi-Fi internet unutar terminala.

Sređeni su i čekaonice kao i saloni za putnike u višim klasama. Za kompletan projekat unapređenja svog transfernog čvorišta Air France i aerodrom Charles de Gaulle su osvojili nagradu na ovogodišnjem Hub forumu u Parizu koji se bavi unapređenjem procedura za putnike koji presedaju.

Iako Air France ne leti svojim avionima ka Beogradu, transfer putnika iz Srbije na mnoge letove ove kompanije omogućen je saradnjom sa srpskim nacionalnim avioprevoznikom Air Serbia, sa kojim Air France ima sklopljene komercijalne sporazume o zajedničkom i deljenom prevozu putnika na relaciji između Beograda i Pariza. Putnici preko Pariza najčešče putuju ka gradovima u Severnoj i Latinskoj Americi, Karibima, Zapadnoj Africi i Zapadnom Mediteranu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije