Air France uvodi let za Kvebek

Kvebek je četvrta kanadska destinacija avio-kompanije Air France, do koje će avioni iz Pariza poleteti od maja.

Datum / Date: 21.01.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air France

Počev od letnjeg reda letenja, tačnije od 17. maja 2022. godine, avio-kompanija Air France počinje da leti za Kvebek i povećava broj letova ka drugim destinacijama u Kanadi.

Avioni kompanije Air France će leteti sa pariskog aerodroma Šarl de Gol (Charles de Gaulle, CDG) do međunarodnog aerodroma Žan Lesaž u Kvebeku tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom.

Kanada je drugo najveće tržište dugolinijskih letova, a Air France je u ovoj zemlji prisutan još od 1950. godine sa redovnim letovima ka Montrealu, Vankuveru i Torontu.

Letove prema Kvebeku će obavljati letelice Airbus A330-200 opremljene novim putničkim kabinama, kapaciteta 224 sedišta (36 u biznis, 21 u premijum ekonomskoj i 167 u ekonomskoj klasi).

Kvebek Siti, zaštićeno blago na reci Sen Loren

Kvebek Siti je glavni grad kanadske pokrajine Kvebek. Arhitekturu grada odlikuje evropsko nasleđe, a njegov istorijski centar (Stari Kvebek) jedini je utvrđeni grad u Severnoj Americi i 1985. godine uvršten je na Uneskovu listu Svetske baštine.

Nekada ulaz u Novu Francusku, Kvebek Siti je sada živopisni grad u kom se festivali i veliki kulturni događaji održavaju tokom cele godine. Letnji festival koji se održava još od 1968. godine traje čak 11 dana, a zimi je grad okovan snegom i ledom i poznat po pravom ledenom hotelu. Ovaj grad je nekoliko puta proglašavan za najbolju turističku destinaciju u Kanadi, a brojni parkovi prirode u njegovoj okolini odlično su polazište za istraživanje pokrajine.

Foto: Air France

Šta možete očekivati u Air France avionima A330-200

Kabine aviona Airbus A330-200 nedavno su potpuno preuređene. Pokrivene su Wi-Fi internetom tokom celog leta, i nude brojne pogodnosti za putnike. Sedište u biznis klasi se pretvara u potpuno ravan krevet od 2 metra. U Premijum ekonomskoj klasi je fiksno sedište koje se spušta do 130° i predstavlja jedno od najširih sedišta na tržištu. U ekonomskoj klasi se sedišta obaraju do 118° i poseduju ergonomsku penu za sedenje. Sva sedišta poseduju velike HD ekrane osetljive na dodir, opremljene zabavnim programom koji nudi više od 1000 sati filmova, TV serija i drugih programa. Sedišta, takođe, imaju i USB utičnice kako bi svako mogao napuniti svoje elektronske uređaje.

Fleksibilna politika rezervacija uz Air France Protect

Za sve karte kupljene do 28. februara 2022. godine, možete tražiti promenu rezervacije, vrednosni vaučer ili povraćaj novca do 30. juna 2022. godine. Više informacija potražite na wwws.airfrance.rs

Mere zaštite na letu

Zdravstvena zaštita i bezbednost putnika i osoblja primarni su cilj avio-kompanija. Air France pruža svojim putnicima optimalne zdravstvene i higijenske uslove u svakoj fazi putovanja. Više informacija potražite na wwws.airfrance.rs

Rezervacije se mogu izvršiti na airfrance.com ili kod putničkih agencija.

Foto: Air France

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije