Air Serbia otvara konkurs za nove članove kabinske posade

Novi konkurs za članove kabinske posade Air Serbije posle, drugi posle aprila i prethodne dve godine pauze.

Datum / Date: 27.07.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Usled planiranog proširenja mreže destinacija i obima saobraćaja u narednom periodu, Air Serbia je raspisala konkurs za prijem novih članica i članova kabinskih posada.

Zainteresovani kandidati, koji imaju najmanje 18 godina, diplomu srednje škole i tečno znanje engleskog jezika, mogu se prijaviti na konkurs popunjavanjem prijave na zvaničnom sajtu kompanije, najkasnije do 10. avgusta.

Za kandidatkinje i kandidate koji žele da se pridruže srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji takođe je neophodno da su državljani Republike Srbije i da imaju važeći pasoš, da su komunikativni i imaju pozitivan pristup u ispunjavanju svakodnevnih zadataka.

Ovog leta svedoci smo da se putnički avio-saobraćaj ubrzano oporavlja i da se broj putnika približava nivou od pre pandemije. Da bismo zadržali redovnost saobraćaja i kvalitet usluga na najvišem nivou, ali ujedno i spremno dočekali najavljeno proširenje prekookeanskih, evromediteranskih i regionalnih destinacija, neophodno je da proširimo tim novim članicama i članovima kabinske posade. Kao i prethodnih godina, očekujemo veliki odziv i interesovanje koleginica i kolega sa iskustvom u avio-saobraćaju, u ugostiteljstvu, ali i onih koji su mladi i bez iskustva, ali žele da uđu u ovu izuzetno dinamičnu i lepu industriju koja otvara brojne mogućnosti. Svima njim spremni smo da pružimo priliku za dalji profesionalni rast u kompaniji koja je prepoznata kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji“, izjavila je Milica Netković, direktor za ljudske resurse u Air Serbiji.

U okviru procesa selekcije, kandidatkinje i kandidati proći će kroz posebno osmišljene testove i vežbe da bi se zadovoljili najviši standardi rada koji se neguju u kompaniji. Neophodni kriterijumi po kojima će se prijavljeni rangirati podrazumevaju visok nivo znanja engleskog jezika, spremnost da pruže pomoć putniku, uz naglašenu motivaciju i želju da postanu deo tima nacionalnog avio-prevoznika.

Kandidati koji uđu u uži izbor biće u prilici da se uz pomoć stručnjaka za zapošljavanje Air Serbije, upoznaju sa dinamikom rada, karijernim mogućnostima i internim obukama koje kompanija nudi svojim zaposlenima.

Posle dvogodišnje pauze, prijem novih članova kabinske posade ove godine biće organizovan po drugi put. Nakon prethodno održanog konkursa i provere u aprilu, svoju karijeru u Air Serbiji je nastavilo 28 izabranih kandidata.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije