Air Mauritius proglasio bankrot

Nova žrtva koronavirusa u avio-saobraćaju je nacionalna aviokompanija Mauricijusa - Air Mauritius

Datum / Date: 22.04.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Mauritius

Upravni odbor aviokompanije Air Mauritius je saopštio da pokreće stečajni postupak zbog problema izazvanih pandemijom koronavirusa Covid-19.

„Nažalost, zbog ograničenja putovanja i zatvaranja granica na svim našim tržištima i obustave svih letova u domaćem i međunarodnom saobraćaju, kakva se nikada do sada dogodila, prihodi kompanije su u potpunosti potrošeni“, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

U ovoj kompaniji tvrde da će zbog nesigurnosti koja vlada u svetu normalizacija avio saobraćaja potrajati sve do kraja godine i da je to dug period koji Air Mauritius neće moći da prebrodi.

Air Mauritius je osnovan 1967. godine i jedna je od najznačajnijih afričkih aviokompanija sa flotom od 13 aviona, većinom širokotrupnih. U mreži linija ove kompanije nalazili su se Australija, Kina, Indija, Jugoistočna Azija, Evropa, Bliski istok i Afrika. Kompanija je veoma važna za turizam na Mauricijusu koji je najvažnija privredna delatnost ove ostrvske države koja se nalazi u Indijskom okeanu, nedaleko od obale Madagaskara.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije