Air Montenegro poleće

Nova crnogorska nacionalna aviokompanija Air Montenegro otkriva svoj novi identitet i najavljuje početak letova od 1. juna

Datum / Date: 28.05.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: GOV.ME / B. Čupić

Nova crnogorska aviokompanija To Montenegro, koja će leteti pod brendom Air Montenegro, najavila početak letova od 1. juna.

U Podgorici je u toku konferencija za medije Vlade Crne Gore, na kojoj će biti predstavljen novi vizuelani identitet kompanije koji je biran na javnom konkursu.

Air Montenegro je nedavno objavio red letenja na prve dve linije iz Podgorice i Tivta do Beograda, koje će početi od 10. juna. Međutim, prvi let kompanija planira da obavi već 1. juna od Podgorice do Sarajeva. Tada je planirano da se obavi čarter let kojim će u Sarajevo biti prevezena fudbalska reprezentacija Crne Gore koja tamo igra prijateljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Prema rasporedu letova koji je objavljen na sajtu kompanije, Air Montenegro će leteti iz Podgorice do Beograda šest puta nedeljno, a iz Tivta do Beograda 12 puta nedeljno. Letovi su već u prodaju po promotivnim cenama od 109 evra za povratnu kartu sa svim uračunatim taksama.

Crnogorska aviokompanija još uvek nema određene međunarodne vazduhoplovne kodove, pa se tako još uvek čeka na dodelu dvoslovnog IATA koda i troslovnog ICAO koda. Sudeći prema sajtu kompanije, letovi do Beograda obavljaće se pod privremenom oznakom MNE.

Novi identitet

Na vladinoj konferenciji za medije koja je upravo u toku potvrđeno je da će orao ostati zaštitni simbol nove državne aviokompanije, ali će biti restilizovan.

Na ovaj način se želelo da se sačuva kontinuitet crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika koji postoji od 1995.

Osim znaka i novog načina ispisivanja naziva brenda Air Montenegro u tri reda u plavom kvadratu, dizajner je predvideo i skraćeni naziv „Air Mne“ kako bi se izbegli tehnički problemi sa dugačkim imenom kompanije u praktičnoj primeni logotipa.

Pobednik konkursa je ruski dizajner Maksim Arbuzov, koji već godinama živi u Crnoj Gori.

Sve fotografije preuzete sa prezentacije Vlade Crne Gore
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije