Air Montenegro poleteo ka Frankfurtu

Objavljeno: 16. 7. 2021.

Air Montenegro je 15. jula uspostavio redovan saobraćaj na liniji od Podgorice do Frankfurta. Na ovoj liniji Air Montenegro će leteti dva puta sedmično – ponedeljkom i četvrtkom. Novi crnogorski nacionalni avio prevoznik trenutno leti Ljubljani, Beogradu, Banjaluci i Frankfurta, a od 17. jula počinju i letovi ka Istanbulu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije
Još kratkih vesti
Crnogorski nacionalni avio-prevoznik, Montenegro Airlines, je prestao sa letovima u potpunosti, počev od ponedeljka, 16. marta. Ova kompanija je održavala redovne letove između Tivta i Podgorice u Crnoj Gori i Beograda. Crna Gora je jedina zemlja u Evropi koja nema nijedan registrovan slučaj koronavirusa Covid-19, ali su vlasti donele stroge uredbe kako bi se sprečilo da se zaraza proširi i na ovu zemlju.
Air Montenegro je najavio uvođenje nove linije u julu. Počev od 17. jula ova će aviokompanija leteti na liniji Tivat - Istanbul dva puta nedeljno, sredom i subotom. Let će obavljati avion Embraer 195 sa 116 putničkih mesta. Cena povratne karte će biti od 149 evra sa svim uračunatim taksama.
Air Montenegro je saopštio da je danas, 29. juna 2021. uspostavio redovan saobraćaj na liniji od Tivta za Ljubljanu. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno, utorkom, petkom i nedeljom, a cena povratne karte je od 129 evra.
Air Montenegro je u nedelju, 27. juna uspostavio saobraćaj na liniji između Tivta i Banjaluke. Redovna linija sa dva leta nedeljno (petkom i nedeljom) je treća koju Air Montenegro pokreće, posle dve linije do Beograda (iz Tivta i Podgorice). Osim Banjaluke, Air Montenegro, je najavio i skori početak letova ka Ljubljani, Frankfurtu i Istanbulu.
Promena terminala važi od početka primene zimskog reda letenja, 25. oktobra 2015. godine, i značiće mnogo putnicima s obzirom da sa istog terminala saobraćaj obavljaju i partnerske kompanije Air Serbije Etihad Airways,  Alitalia i airberlin. Šalteri za prijavljivanje putnika na let 948 i 949 nalaze se u holu E Terminala 2. Brojevi telefona predstavništva Air Serbia-e u Frankfurtu ostaće isti, samo će adresa biti promenjena.

318