Air Serbia četvrta najbolja aviokompanija u Istočnoj Evropi

Na vazduhoplovnom sajmu Farnborough, Skytrax proglasio najbolje aviokompanije na svetu, a među njima je i Air Serbia.

Datum / Date: 19.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Skytrax, agencija koja se bavi rangiranjem aviokompanija, proglasila je najbolje aviokompanije na svetu u raznim kategorijama. Najbolja svetska aviokompanija za 2018. je Singapore Airlines, koja je tu titulu preuzela od Qatar Airways-a.

Air Serbia se nije našla na listi sto najboljih svetskih aviokompanija, ali je osvojila četvrto mesto u kategoriji najboljih aviokompanija u regionu Istočne Evrope. Ispred nje su se našli ruski Aeroflot na prvoj poziciji, poljski LOT na drugoj i ruski S7 Airlines na trećoj. Air Serbia je iza sebe ostavila kompanije poput Wizz Air-a, Croatia Airlines-a, ruske Pobede, ČSA, slovenačke Adrije i Ural Airlines-a.

Najbolja aviokompanija u Severnoj Evropi je Finnair, Turkish Airlines i Aegean Airlines drže prva dva mesta u regionu Južne Evrope, dok je Lufthansa na prvom mestu u Zapadnoj Evropi. Iza ove kompanije od drugog do petog mesta rangirani su SWISS, Austrian, KLM i Air France.

Skytrax svake godine proglašava najbolje aviokompanije i aerodrome prema istraživanju sprovedenom na osnovu ispitivanja više miliona putnika i beleženja njihovih utisaka.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije