Air Serbia: Generalni direktor Dane Kondić podneo ostavku

Generalni direktor (CEO) aviokompanije Air Serbia podneo je ostavku na tu funkciju saopšteno je iz ove kompanije.

Datum / Date: 25.12.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Business Insider

Aviokompanija Air Serbia je danas posle podne u vanrednom saopštenju za medije potvrdila pisanja dnevnog lista Danas da je generalni direktor (CEO) Dane Kondić  podneo ostavku.

Kako mediji nezvanično navode Kondić je ostavku podneo u petak, a predao je danas i to na zahtev manjinskog partnera Etihad Airways-a. On je na ovoj funkciji bio od osnivanja Ai Serbije krajem 2014. godine.

Air Serbia u saopštenju navodi da su razlozi za ostavku lične prirode i da je nadzorni odbor kompanije tim povodom doneo odluku o imenovanju Dankana Nejsmita (Duncan Neysmith), dosadašnjeg finansijskog direktora (CFO), koji je na toj funkciji tek nekoliko meseci.

Dankan Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama. On je pre dolaska u Air Serbiju bio na poziciji generalnog finansijskog direktora Alitalije i to kao poslednji koga je u ovoj kompaniji postavio Etihad Airways, pre nego što će se povući iz vlasničkog udela u italijanskom avio-prevozniku.

Nejsmit je imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će aviokompanija doneti odluku o trajnom rešenju za ovu poziciju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije