Air Serbia i Luxair zaključili ugovor o partnerstvu

Nakon pokretanja direktne linije od Luksemburga do Beograda, Luxair je sklopio partnerski SPA sporazum sa Air Serbijom.

Datum / Date: 07.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia i Luxair uspostavili su saradnju zaključivanjem specijalnog proratnog sporazuma (SPA), nakon što je luksemburška nacionalna avio-kompanija 3. juna pokrenula direktne letove dva puta nedeljno na liniji Beograd-Luksemburg.

Saradnja srpskog i luksemburškog nacionalnog avio-prevoznika putnicima će omogućiti veći izbor i bolju povezanost prilikom putovanja između Beograda i Luksemburga, kao i lakši pristup destinacijama u okviru regionalne mreže Er Srbije.

„Zahvaljujući proaktivnom pristupu i brzim reakcijama, uspeli smo da ostvarimo saradnju sa Lukserom, nedugo nakon što je uveo direktne letove između Beograda i Luksemburga. Raduje nas činjenica da ćemo putnicima obe kompanije omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom planiranja putovanja. Ostajemo fokusirani na konstantno unapređenje usluge i proširenje saradnje sa našim partnerima, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbiji.

Zahvaljujući postignutom sporazumu, putnici Luksera će biti u prilici da preko Beograda lete do destinacija Air Serbije, kao što su Atina, Banjaluka, Podgorica i Skoplje. Air Serbia će svojim putnicima omogućiti letove iz gradova u regionu do Luksemburga preko Beograda, kao i mogućnost putovanja između ova dva grada preko tranzitnih tačaka kao što su Berlin, Beč, Pariz i Rim. Avio-karte u okviru SPA ugovora u prodaji su od 1. jula.

„Drago nam je što, kroz saradnju sa Er Srbijom, razvijamo našu aktivnost ka tako širokom i važnom području kao što je Istočna Evropa. Naš glavni cilj u Lukseru je da omogućimo zajednicama da se sastaju i ostvaruju komercijalnu i kulturnu razmenu. Ovaj ugovor će omogućiti stranim rezidentima u Luksemburgu da lakše dođu do svoje domovine, kao i da luksemburška zajednica otkrije lepote i nasleđe ovog regiona,” rekao je Tomas Fišer, komercijalni direktor u Luxair-u.

Luxair, nacionalni avio-prevoznik Luksemburga, osnovan je 1961. godine i nudi linije do većine najznačajnijih evropskih gradova, poslovnih centara i međunarodnih čvorišta, uz bezbednost, kvalitet i fleksibilnost kao prioritete u poslovanju.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije